Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe staat het met de Nederlandse tomaat?

Hoe staat het met de Nederlandse tomaat uit de kas? Trouw nam een kijkje in de kas bij Leo van der Lans en bioteler Frank de Koning en hoorde dat iedere teler op zijn eigen manier zijn best doet om de lekkerste tomaat te telen. Terloops komen ook de technische ontwikkelingen en de inzet van biologische bestrijders en aardwarmte voorbij.

"Het veredelen van een tomaat en het ontwikkelen van een nieuwe smaak duurt vijf jaar", vertelt Leo in de krant. "Je moet dus vooruitdenken en iedere dag de oortjes gespitst houden. Er was een tijd veel vraag naar een harde tomaat. Nu wil men een zachte tomaat, maar niet te rijp. Kleine tomaatjes, daar is de groei wel uit."

Bron: Trouw (€)

Gerelateerde artikelen → Zie meer