Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Evolutie naar 0% toegevoegd zout in blikgroenten bij Delhaize

Het huismerk-assortiment van blikgroenten van Delhaize krijgt een grondige make-over: tegen 2026 is 87% volledig vrij van toegevoegd zout. Dat levert in totaal 7,71 ton minder zout op in Belgische keukens.

© Delhaize

Minder zout, meer voordeel
Zoutinname is vandaag nog steeds een grote gezondheidsuitdaging in de maatschappij., Tegelijkertijd zijn meer en meer mensen op zoek naar makkelijk klaar te maken gerechten met weinig tijdsverlies. "We bewijzen dat snel en gezond perfect samengaan," zegt Lionel Iwazko, aankoopverantwoordelijke bij Delhaize. "Klanten hoeven geen smaak op te geven om minder zout binnen te krijgen."

Vandaag is 81% van de ​ groentenconserven volledig zoutvrij. In de afgelopen maanden werden 17 recepten herwerkt, samen goed voor een jaarlijkse besparing van 4.600 kilo zout.

Nog meer recepten op de planning
In september volgen nog vier productaanpassingen, goed voor 2.435 kilo extra zoutreductie. In 2026 komen daar nog eens zes producten bij, waardoor nog 677 kilo zout uit de rekken verdwijnt. Zo bereikt Delhaize in totaal 7,71 ton minder zout.

Alleen waar het kan
Niet elk product kan zonder zout: bij bepaalde bereidingen, zoals bonen in tomatensaus of rode kool, blijft het nodig voor bewaring of smaak. Maar alle andere producten ondergaan stap voor stap de 0%-toegevoegd-zouttransitie.

Bron: Delhaize

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer