Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ondanks hittegolf zeer goede kooloogst bij Kramer

Dolblij met 'koolossale' oogst

Bij Kramer in Noord-Holland is het oogstseizoen voor witte kool in volle gang, meldt de Telegraaf. De eerste kolen, die sinds april groeiden, worden verwerkt tot zuurkool die in september in de winkels ligt. Dankzij gunstige weersomstandigheden zijn de kolen dit jaar veel groter dan vorig jaar. Ongeveer 20% van de oogst komt van eigen land, de rest uit de directe omgeving, ook wel de 'koolschuur van Europa' genoemd.

Na het schoonmaken en snijden fermenteert de kool in grote bassins, waarbij van twee kilo kool één kilo zuurkool overblijft. Het grootste deel wordt in Nederland verkocht, maar er gaat ook export naar onder meer Australië, Engeland en Zweden. Naast zuurkool produceert Kramer ook kimchi, inmiddels goed voor ruim 10% van de omzet, waarbij sinds dit jaar uitsluitend Chinese kool wordt gebruikt.

Klik hier om meer te lezen

Gerelateerde artikelen → Zie meer