Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snackkomkommer verovert Europese markt

In veel Europese landen staat komkommer in de top-3 van meest gegeten groenten. In salades, op broodjes, als gezonde snack, of zelfs in drankjes zoals infused water: de komkommer is overal! In Nederland en Duitsland zit de komkommerconsumptie in de afgelopen jaren in de lift.

© Groenten Fruit Huis

Binnen de categorie winnen snackkomkommers steeds meer terrein. In zowel Nederland als Duitsland is inmiddels bijna 20 procent van de totale consumentenuitgaven aan komkommers gericht op snackvarianten. Vooral onder gezinnen met kinderen is de snackkomkommer populair: de helft van het aanbod in de winkel wordt door deze groep gekocht. Dat blijkt uit gegevens van GroentenFruit Huis.

© Groenten Fruit Huis

Waar worden komkommers geteeld? Spanje voert in Europa de ranglijst aan, gevolgd door Nederland, Polen en Frankrijk. Nederlandse komkommers leggen heel weinig transportkilometers af, aangezien ze voor zo'n 80 procent worden verkocht in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk hier het volledige factsheet

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: