Dirk-Jan Polak, Crop Sales Manager Benelux van Hazera, breekt op social media een lans voor radijs. "Het imago van radijs is namelijk toe aan een update, omdat de smaak van radijs tijdens de seizoenen door meandert. Van mild in de winter tot scherp in de zomer, maar daar komt verandering in."
© Hazera
"De zomerperiode is de meest uitdagende tijd om radijs te telen en daarom zetten we alles op alles als het om kwaliteit gaat. Dankzij gerichte veredeling en hard werk in het veld tillen we onze radijsrassen telkens weer naar een hoger niveau. We zijn dan ook trots op de ontwikkeling van dit nieuwe, milde radijsras. 34-569 is mooi wit, minder scherp en past met zijn toegankelijke smaak perfect binnen het rijtje van gezonde snacks zoals snoeptomaatjes of snackkomkommers. Hiermee spreken we ook een nieuwe groep consumenten aan die radijs normaal gesproken te scherp van smaak vinden", aldus Polak.
Bron: Dirk Jan Polak, Hazera