Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumptie van bewerkte paddenstoelproducten neemt toe ten koste van verse

De verkoop van verse paddenstoelen, of deze nu op conventionele, biologische of exotische wijze worden geteeld, vertoont de laatste jaren een dalende trend. "Tijdens de Covid-pandemie zagen we een korte opleving in de consumptie van verse paddenstoelen," aldus Mark Kreiner, buitendienstcoördinator bij het Amerikaanse Mother Earth Organic Mushrooms. "Dit kwam doordat mensen meer thuis gingen koken en op zoek waren naar gezonde voedingsopties."

De belangstelling is langzaam verschoven van verse paddenstoelen naar alternatieve producten, zoals paddenstoelenthee, koffie, tincturen, poeders, jerky's (gedroogde en vaak gekruide snacks, oorspronkelijk van vlees, maar tegenwoordig ook van paddenstoelen of plantaardige ingrediënten), diepgevroren en verse plantaardige hamburgers. Deze producten zijn de afgelopen jaren vooral populair geworden onder jongere consumenten.

"Jongere consumenten kiezen steeds vaker voor deze 'verwerkte' paddenstoelproducten in plaats van verse paddenstoelen, wat zorgt voor een verschuiving binnen het segment," legt Kreiner uit. "Paddenstoelenpoeders en tincturen kunnen bijvoorbeeld aan dranken en andere producten worden toegevoegd, waardoor er gezondere, draagbare en makkelijk te consumeren opties ontstaan."

"Gedroogde paddenstoelen in poedervorm zijn bovendien lang houdbaar, gemakkelijk te doseren en zeer veelzijdig. Ze passen bij allerlei eetmomenten," voegt Kreiner toe.

© Mother Earth

Diversificatie
Waar consumenten vroeger alleen champignons vers konden kopen of in blik, zijn er nu veel meer alternatieve soorten beschikbaar, waardoor ze nog steeds de voedingswaarde van paddenstoelen kunnen benutten. In de retail wordt steeds meer schapruimte aangeboden voor houdbare paddenstoelproducten zoals poeders, tincturen en theeën, om te voldoen aan de groeiende vraag van consumenten, die steeds minder voor vers kiezen. Ook worden in de diepvries- en koelvakken meer champignonburgers, crumbles, voorgerechten en pizza's aangeboden.

Hoewel Mother Earth niet het enige bedrijf is dat gedroogde paddenstoelstukjes en -poeders aanbiedt, onderscheidt het zich door deze producten biologisch aan te bieden. Alle producten worden gemaakt van binnenlandse paddenstoelen zoals Lion's Mane, Oyster, shiitake en Portabella, met plannen om meer producten aan het assortiment toe te voegen.

© Mother Earth

Voor meer informatie:
Mark Kreiner
Mother Earth, LLC
Tel.: +1 443 962 0926
[email protected]
www.organicmushrooms.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer