Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Versboerderij Henk Dank

“Kwaliteit is al 35 jaar onze enige constante”

Tholen - "Mijn overgrootvader begon ooit met koeien en akkerbouw, maar het werd steeds lastiger om hier een goede boterham mee te verdienen. In 1990 besloten mijn ouders de koeien de deur uit te doen en zich volledig te richten op de verkoop van aardappelen en uien. Nu verkopen we eigenlijk van alles," vertelt Annemiek Dank, dochter van de oprichter Henk Dank. In het kort schetst ze de ontwikkeling van wat inmiddels is uitgegroeid tot Versboerderij Henk Dank: een 500 m² grote AGF-winkel gecombineerd met bloemen, planten en woondecoratie aan de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer. Toch blijft AGF nog altijd de kernactiviteit.

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

Lokale producten en vaste leveranciers
Kwaliteit staat bij de familie Dank al sinds de oprichting voorop. Hoewel de winkel is uitgegroeid tot volledige verswinkel, houdt Henk Dank (60) zich dagelijks intensief bezig met de inkoop en controle van de versproducten. "Mijn vader loopt vaak door de winkel om alles te checken. Hij ziet altijd meer dan ik," zegt Annemiek glimlachend.

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

De versboerderij werkt bewust samen met zoveel mogelijk lokale producenten. Veel relaties gaan al tientallen jaren terug. Aardappelen komen van de beste kleigronden, kersen, kaas en zuivel uit Raamsdonk en ook het vlees wordt rechtstreeks betrokken van een lokale slager. Wat niet lokaal verkrijgbaar is, werd tot voor kort geleverd door Gebrs. van Aarle, dat onlangs is overgenomen door De Groot fresh group.

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

Van bulk naar beleving
Waar vroeger 25 kilo zakken aardappelen de toon zetten, zijn het nu vooral de handzame verpakkingen van 2,5 tot 10 kilo die over de toonbank gaan. "Het assortiment aardappelen is nog steeds groot, maar klanten willen tegenwoordig kleinere hoeveelheden, zonder concessies aan kwaliteit," legt Annemiek uit.

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

Sinds 2000 werkt de winkel volgens een zelfbedieningsconcept. Dat heeft volgens haar voor meer rust gezorgd. "Er is toen maar één klant afgehaakt," herinnert ze zich. Een groot deel van het assortiment is voorverpakt, maar kleinere hoeveelheden kunnen klanten ook zelf pakken. "Dat schept ruimte in de winkel – mensen nemen de tijd om rond te kijken."

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

Stuntacties of grootschalige aanbiedingen zijn niet nodig. "We trekken vooral klanten die goede producten voor een eerlijke prijs willen." Hoewel de winkel tegenwoordig op dinsdag gesloten is, merkt de familie daar niets van in de omzet. "De drukte spreidt zich gewoon over de andere dagen."

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

Toekomst
In 2025 bestaat Versboerderij Henk Dank precies 35 jaar. Of één van de zes kinderen het familiebedrijf op termijn overneemt, is nog onzeker. "We draaien stabiele cijfers en hebben vooral veel plezier in ons werk," zegt Annemiek. "Voor nu focussen we ons gewoon op wat we altijd al doen: zorgen voor mooie handel."

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

© Marjet Lubbers-Bruijnse | AGF.nl

Voor meer informatie:
Versboerderij Henk Dank
Oosterhoutseweg 24
4941 WZ Raamsdonksveer
[email protected]
www.henkdank-versboerderij.nl

Gerelateerde artikelen → Zie meer