Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sipo (Italië) aan de markt met zomergroenten

Zoete lange paprika's, pittige puntpaprika's, friggitello paprika's, courgettebloemen en suikermaïs

Zoete lange paprika's, pittige puntpaprika's, friggitello paprika's, courgettebloemen en suikermaïs: de zomer van het Italiaanse Sipo zit vol met nieuwe en vertrouwde producten.

"Een van de nieuwste toevoegingen aan ons assortiment is de zoete lange paprika", vertelt kwaliteitsverantwoordelijke Simona Donini. "Deze paprika is niet alleen lang van vorm, maar ook mild van smaak en makkelijk verteerbaar. De schil is dun en het mondgevoel zacht, precies waar veel consumenten vandaag naar op zoek zijn. Hij valt zelfs in de smaak bij mensen die normaal geen paprika lusten. De vorm en de smaak maken echt het verschil ten opzichte van andere rassen."

© Cristiano Riciputi | AGF.nlZoete, lange paprika's

De zoete lange paprika's worden geleverd aan zowel supermarkten als groothandelsmarkten. "Elke verpakking bevat 500 gram, een mix van rode en gele paprika's. De teelt gebeurt in kassen op Sicilië, door telers waar we al jaren mee samenwerken."

© Cristiano Riciputi | AGF.nlDe zogenaamde friggitello paprika's

Ook op het gebied van friggitello's – een Italiaanse milde bakpaprika – is Sipo een echte specialist. "We telen ze in onze eigen kassen, pal naast het pakstation", zegt Donini. "We bieden ze aan in kartonnen trays van 300 of 500 gram, of in plastic punnets van 500 gram."

© Cristiano Riciputi | AGF.nlEen overzicht van de 'zomerproducten' van Sipo

Volgens eigenaar Massimiliano Ceccarini, die sinds kort ook vicevoorzitter is van de telersorganisatie Confagricoltura Forlì-Cesena e Rimini, is flexibiliteit in de verpakkingen een van de sterke punten van Sipo. "We stemmen onze verpakkingen af op wat de klant nodig heeft. Voor lokale producten gebruiken we het merk Verdure di Romagna, voor producten uit andere regio's Sapori del Mio Orto."

© Cristiano Riciputi | AGF.nlPittige puntpaprika's

Een andere bekende soort is de pittige puntpaprika, vaak gebruikt als smaakmaker in bewerkte gerechten. Deze variant wordt het hele jaar door geteeld op Sicilië. De standaardverpakking bevat 150 gram.

© Cristiano Riciputi | AGF.nlCourgettebloemen

Ook courgettebloemen zijn in trek, al blijft het een kwetsbaar product. "We kunnen ze jaarrond leveren dankzij een paar gespecialiseerde telers uit Lazio", legt Donini uit. "De bloemen worden in porties van 60 gram verkocht. De sleutel tot kwaliteit is precies op het juiste moment oogsten en zo snel mogelijk naar de winkel brengen."

© Cristiano Riciputi | AGF.nlSuikermaïs, dé verrassing van de zomer bij Sipo

De echte verrassing van deze zomer is suikermaïs. "De vraag is geëxplodeerd", aldus Ceccarini. "De maïs komt uit Campanië, waar een van onze telers zo'n 40 hectare beschikbaar heeft. We bieden het aan in trays van 450 gram met twee kolven, of los in kratten voor horeca. Wat begon als een proef, is uitgegroeid tot een serieuze productielijn. We versturen nu elke week tientallen pallets."

Voor meer informatie:
Sipo

Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) – Italië
Tel: +39 (0)541 339711
[email protected]
www.sipo.it

Gerelateerde artikelen → Zie meer