Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Organic Produce Summit

Afgelopen week vond in het Monterey Conference Center, in het hart van Monterey, Californië, de 9e jaarlijkse Organic Produce Summit plaats. Het evenement begon woensdag met veldrondleidingen en een openingsreceptie. Donderdag stond in het teken van informatieve sessies en een handelsbeurs. Ongeveer 1.700 bezoekers woonden het bij, waaronder 330 retailinkopers en meer dan 200 exposanten.

Omdat Californië een belangrijke regio is voor veel biologische groenten en fruit, vormde het evenement een thuiswedstrijd voor veel exposanten. Toch reisden sommige deelnemers de hele noordelijke helft van het Amerikaanse continent af om aanwezig te zijn bij dit populaire evenement. Hoewel er een breed scala aan biologische groenten en fruit te zien was, trokken biologisch steenfruit en zachtfruit waarschijnlijk de meeste aandacht. Dit komt doordat ze dicht bij Monterey worden geteeld en hun seizoen in deze periode op zijn hoogtepunt is.

© Marieke Hemmes | AGF.nl

Klik hier voor de fotoreportage

De meeste exposanten prezen het evenement opnieuw vanwege de uitstekende mogelijkheden om in korte tijd kopers en collega's uit de sector te ontmoeten. Veel telers en expediteurs zitten midden in hun hoogseizoen en willen daarom niet te lang van hun bedrijf wegblijven.

Een verandering dit jaar was de indeling van de beursvloer. Naast de gebruikelijke twee hallen op de begane grond, was er een derde hal boven, waar bijna 50 exposanten stonden. Deze grotere tentoonstellingsruimte zorgde ervoor dat bezoekers meer verspreid waren en er meer ruimte was om rond te lopen dan in voorgaande jaren.

De reacties op de extra expositieruimte boven waren echter gemengd. Sommige bezoekers ontdekten pas later dat er ook boven een expositieruimte was, waardoor het bezoekersverkeer daar niet hetzelfde niveau bereikte als beneden. Dankzij de extra ruimte konden exposanten kiezen voor een grotere stand, iets wat eerder niet mogelijk was. Hoewel de meeste exposanten de gebruikelijke standgrootte van 10 bij 10 aanhielden, koos een klein aantal voor een grotere stand van 10 bij 20.

In het begin leek de beurs rustig, maar al snel werd het drukker en kwamen er steeds meer bezoekers. Ondanks dat de beurs officieel tot 18.00 uur duurde, begonnen veel exposanten met inpakken toen het Happy Hour om 17.00 uur startte, waarbij ze hun ongerepte groenten en fruit beschikbaar lieten voor lokale voedselbanken.

© Marieke Hemmes | AGF.nl

Aanvankelijk leek de beurs rustig, maar al snel nam de drukte toe en stroomden steeds meer bezoekers binnen. Hoewel de beurs officieel tot 18.00 uur duurde, begonnen veel exposanten al met inpakken zodra het Happy Hour om 17.00 uur begon. Tijdens dit uur stelden zij hun ongerepte groenten en fruit beschikbaar voor lokale voedselbanken.

Volgend jaar
De 10e editie van de jaarlijkse Organic Produce Summit vindt weer plaats in Monterey, Californië. Het driedaagse evenement staat gepland voor 14 tot en met 16 juli 2026.

Klik hier voor de fotoreportage

Gerelateerde artikelen → Zie meer