Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duoburger van Zwalmbeekhoeve scoort bij flexitariërs én boeren

De Zwalmbeekhoeve in de Vlaamse Ardennen heeft met succes de 'duoburger' gelanceerd, meldt Vilt. Het is een hamburger op basis van 50% vlees en 50% peulvruchten zoals gele erwt en wortel. Het product, ontstaan uit een afstudeerproject en onderdeel van het LEADER-project Diversi-Peul, speelt in op de groeiende vraag naar duurzame, gezonde voeding.

De duoburger stimuleert niet alleen de lokale peulvruchtenteelt, maar biedt ook varkenshouders een nieuw verdienmodel. Ondanks teeltuitdagingen zoals vogelschade, blijft de focus op lokale ingrediƫnten en circulaire landbouw. De verkoop loopt goed en uitbreiding naar andere hoeveslagers wordt overwogen.

Lees hier meer

Gerelateerde artikelen → Zie meer