Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Braziliaanse Hass avocado's naar Chili

Dit jaar betekende een belangrijk keerpunt voor de Braziliaanse avocadosector: Carlini Avocado exporteerde voor het eerst Hass avocado's naar Chili. "We proberen al jaren toegang te krijgen tot de Chileense markt. Het land is een grote consument van Hass avocado's en ligt logistiek gezien gunstig. Dankzij goedkeuring van de Chileense Land- en Tuinbouwdienst is het nu eindelijk gelukt", vertelt Cecilia Whately, teeltverantwoordelijke bij Carlini Avocado en vicevoorzitter van branchevereniging Abacates do Brasil.

Tijdens het evenement "Frutas do Brasil – Chile" in Santiago bleek hoe groot de interesse is voor Braziliaanse avocado's. "We ontdekten hoe belangrijk avocado is in het dagelijks eetpatroon van Chilenen, hoe professioneel de sector daar werkt en hoe goed ze zijn in de omgang met vers fruit", aldus Whately.

© Carlini Avocados

In Brazilië is de consumptie per persoon nog relatief laag: 1,5 kilo per jaar, tegenover meer dan 8,6 kilo in Chili. Toch ziet Carlini ook in Brazilië veel potentie. Samen met Abacates do Brasil wil Carlini Avocado de eetcultuur veranderen. "Avocado werd hier traditioneel als toetje gegeten. Nu promoten we het juist in hartige gerechten. Daar ligt nog veel groeiruimte", zegt Whately.

Carlini Avocado is gevestigd in het binnenland van São Paulo, waar zo'n 45% van de Braziliaanse avocado's vandaan komt. De nabijheid van de haven van Santos maakt export eenvoudiger. De Hass oogst van Carlini is dit seizoen al verscheept. Nu zijn ze bezig met de pluk van 1.500 ton tropische variëteiten.

© Carlini Avocados

Internationaal levert het bedrijf al aan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Marokko, Chili, Argentinië en Uruguay. Ze willen hun afzet verder uitbreiden naar Europa en Azië. "De samenwerking met Frutas do Brasil en ApexBrasil heeft deuren geopend. Japan is ons volgende doel. Al moeten we nog wel de transittijd verbeteren", zegt Whately.

© Carlini Avocados

Duurzaamheid staat centraal bij Carlini: van geïntegreerde plaagbestrijding tot bodem- en biodiversiteitsbeheer. Het bedrijf beschikt over certificeringen als GlobalGAP, Rainforest Alliance en GRASP.

Wat betreft kwaliteit benadrukt Whately: "We volgen het hele proces – van veld tot verpakking – met streng toezicht op plantgezondheid, temperatuurcontrole en volledige traceerbaarheid via ons systeem CLIQ."

Tot slot: Carlini wil blijven groeien. "We zetten in op vier tropische avocado variëteiten: Fortuna, Quintal, Breda en Margarida. En we blijven actief op internationale beurzen met Abrafrutas", besluit Whately.

Voor meer informatie:
Cecilia Whately
Carlini Avocado
Tel: +55 14 99135 7226 (Brazilië)
[email protected]
www.carliniavocado.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer