Tholen - Naast sousvide gegaarde bieten vermarkt Hans van Maurik ook een breed assortiment sousvide gegaarde mais van The Farm Route op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt.
© The Farm Route"Met de sous-vide methode koken we onze groenten in hun eigen sappen, wat zorgt voor optimale smaak, voedingswaarde en voedselveiligheid. Het assortiment kan in een paar minuten op de BBQ, in de oven of de airfryer worden bereid. De markt gaat steeds meer van dierlijk naar plantaardig. Onze producten passen perfect in deze trend. Ze zijn een perfecte keuze voor snelle, hoogwaardige maaltijden met minimale inspanning", vertelt Hans. "Maïs is een veelgebruikt ingrediënt in talloze toepassingen, van salades tot sauzen en diepvriesgerechten. Traditioneel wordt deze maïs geleverd in blikken, maar steeds meer professionals stappen over op maïs in pouches. En dat is geen toeval: pouches zijn aantoonbaar veiliger, praktischer en milieuvriendelijker dan hun metalen tegenhanger."
"Gekookte maïs in blikken vormt een potentieel voedselveiligheidsrisico. Hoewel het sterilisatieproces in de fabriek intensief is, kunnen blikken alsnog kleine beschadigingen oplopen tijdens transport of opslag. Deze deuken en microscheurtjes kunnen leiden tot oxidatie of microbieel bederf. Bovendien bestaat het risico op botulisme wanneer blikken niet correct zijn verwerkt of bewaard – een zeldzaam, maar ernstig risico dat in foodservice absoluut vermeden moet worden. Vorig jaar hadden verschillende saladeverwerkers in Europa, problemen met metaalresten in hun eindproduct. Om die reden moesten Jumbo en Johma hun salades terugroepen."
"Pouches zijn gemaakt van meerdere beschermende lagen van plastic en aluminiumfolie, die veel flexibeler zijn en beter bestand tegen transportimpact. Het verpakkingsmateriaal is ontworpen om luchtdicht en lekvrij te blijven, wat een langere en veiligere houdbaarheid garandeert zonder risico op metaalcorrosie of inwendige lekkage. De maïs in de pouches vormt voor de foodservice en industriële verwerkers dan ook een veiliger en duurzamer alternatief dan in blik", betoogt Hans. "En naast de veiligheid biedt het ook gebruiksgemak en levert het veel minder afval op. De pouches zijn eenvoudig te openen en leveren veel minder afval op dan de blikken. Ofwel, het is een win-win-winsituatie. Beter voor de fabrikant, beter voor de consument en beter voor de planeet!"
"Voor industriële verwerkers telt elke centimeter opslagruimte. Pouches zijn compact en stapelbaar, wat zorgt voor efficiënter ruimtegebruik in zowel magazijnen als koelingen . Voor foodservicebedrijven en industriële verwerkers is de overstap van maïs in blik naar maïs in pouches een logische keuze. De voordelen op het gebied van voedselveiligheid, arbeidsveiligheid, duurzaamheid en logistiek zijn overtuigend. In een tijd waarin efficiëntie en verantwoordelijkheid richting mens en milieu centraal staan, biedt de pouch-verpakking de toekomstbestendige oplossing die de voedingssector nodig heeft", besluit Hans.
© The Farm RouteVoor meer informatie:
The Farm Route
Nassauweg 20
4453 VJ 's-Heerenhoek
Tel.: +31 (0)6 246 190 50
[email protected]