"Het machinemodel "FS-3600 MultiCut" overtuigt door de grote verscheidenheid aan snijmogelijkheden: van sticks of wedges met optionele ontkerning tot schijven met of zonder halvering. En dat met een perfect snijresultaat bij een capaciteit van 3.600 verwerkte producten per uur", meldt Sormac.
© Sormac
In combinatie met de eenvoudige bediening en het snelwisselsysteem van de messen, zorgt het mobiele en open ontworpen roestvrijstalen frame voor optimale hygiëne en probleemloze reinigingsmogelijkheden, wat de machine compleet maakt in veelzijdigheid en gebruiksgemak.
"Om het verwerkingsproces voor onze klanten verder te optimaliseren, zijn er veel vernieuwingen doorgevoerd", aldus Karsten Schmitz, al 20 jaar directeur van het voormalige "Foodcons GmbH & Co. KG", producent van de FS-3600, is nu directeur van de Duitse vestiging "Sormac GmbH".
© Sormac
Cup-band
"Om het verwerkingsproces voor onze klanten verder te optimaliseren, zijn er veel vernieuwingen doorgevoerd. Hierdoor kunnen we de capaciteit verhogen naar de verwerking van 3.600 ingevoerde producten per uur", zegt Karsten Schmitz. Tot de vernieuwingen behoren onder andere het verbeterde 10-inch touchscreen met nieuw uiterlijk, gemoderniseerde gebruikersinterface en vereenvoudigde bediening, evenals de nieuwe transportbanden. Deze laatste worden nu voor verbeterde ergonomie aangeboden als Z-band met een afnamehoogte van 860 mm. Ook nieuw is de zogenaamde "Cup-band", waarbij het in schijven gesneden product rechtopstaand en als geheel samengehouden kan worden afgenomen - ideaal voor gevoelige producten zoals tomaten.
© Sormac
Naast deze vernieuwingen aan het standaardmodel MultiCut is het echte hoogtepunt echter de doorontwikkeling van de FS-3600 naar het MultiSystem. Dit maakt het mogelijk om het gehele verwerkingsproces individueel vorm te geven volgens de specifieke eisen van de gebruiker. De uitbreidingen omvatten naast het geoptimaliseerde touchscreen met geanimeerde foutmeldingen ook extra functies, zoals een prestatieweergave en telfunctie – en vooral een verhoogde verwerkingscapaciteit van maximaal 4.000 producten per uur.
© Sormac
Directe vulling van cateringbakken
Bijzonder vermeldenswaardig is de nieuwe directe vulling van cateringbakken, die met behulp van de nieuwe sensorgestuurde productteller het gewenste aantal gesneden producten nauwkeurig afvult. Met de zogenaamde tray-band en de bijpassende programmakeuze kunnen alle snijvarianten flexibel worden verwerkt.
Voor meer informatie:
Sormac
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
Tel.: +31 (0)77 351 84 44
info@sormac.nl
www.sormac.nl