Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Werken aan een gezonde voedselomgeving is behoorlijk complex"

De huidige voedselomgeving bevordert ongezond en niet duurzaam eten, wat ten koste gaat van de volksgezondheid en het milieu. Tamika Wopereis stelt in haar proefschrift vast dat de meeste inwoners de ongezonde en niet duurzame voedselomgeving als normaal en acceptabel ervaren, wat de ongezonde en minder duurzame keuze vanzelfsprekend maakt. Donderdag 12 juni hoopt zij aan de Wageningen Universiteit te promoveren.

In haar proefschrift identificeert Tamika Wopereis diverse dynamische individuele, socio-economische, politieke, commerciële, en maatschappelijke factoren die de voedselomgeving beïnvloeden. Het is van belang om rekening te houden met deze complexiteit wanneer het doel is om de voedselomgeving te verbeteren.

Tamika Wopereis onderzocht hoe gemeenten samen met belanghebbenden de lokale voedselomgeving structureel kunnen verbeteren, ondanks beperkte juridische middelen. Gemeenten kunnen lokale belanghebbenden betrekken in het beleidsproces om structurele maatregelen voor een verbeterde voedselomgeving te ontwikkelen. Ze laat ook zien welke uitdagingen ontstaan wanneer private partijen betrokken worden bij het beleidsproces, aangezien hun belangen niet altijd stroken met publieke gezondheidsdoelen.

Bron: WUR