Koppert Cress brengt een nieuwe eetbare bloem op de markt: Fivola Blossom. "Fivola Blossom verrijkt met haar aangenaam pittige bitter, bloemige tonen en een subtiele kruidnagelachtige smaak. Vooral deze geurige varianten laten echt indruk achter. De kleine maar opvallende bloemen variëren van zachtroze tot dieproze, soms met verrassende uitschieters naar rood, paars, wit en meerkleurig", aldus Koppert Cress.
© Koppert Cress
Eeuwenoude smaakmaker
Al sinds de oudheid siert Fivola Blossom gerechten over de hele wereld. "Niet alleen vanwege haar verfijnde smaak, maar ook dankzij de bioactieve bestanddelen die haar een waardevolle plek geven in traditionele keukens en medicinale toepassingen. Van het oude Griekenland tot de keizers van China: overal werd deze bloem gekoesterd, geroemd en gegeten.
Vandaag de dag schittert Fivola Blossom als smaakmaker en versiering in een breed scala aan gerechten: van frisse salades en verfijnde sandwiches tot aromatische gelei, smaakvolle taarten en zelfs de subtiele parfumering van azijn en wijn. Een bijzondere ontdekking? De bloemblaadjes maken deel uit van de geheime receptuur van de fameuze Franse likeur Chartreuse – een ware ode aan vakmanschap en natuur."
Een bloem met betekenis
De bloem is afkomstig uit de uitgestrekte natuurgebieden van Noord-China en Mongolië, waar de plant 30 tot 50 centimeter hoog wordt. In de traditionele Chinese kruidengeneeskunde, onder de naam 'Qumai', wordt de bloem al meer dan 2000 jaar ingezet om spijsvertering en vitaliteit te ondersteunen.
Verkrijgbaarheid en bewaring
Fivola Blossom is per direct jaarrond beschikbaar, verpakt per kleur (50 stuks per doosje). Bij gekoelde bewaring (2–7 °C) geniet je zeker 7 dagen van haar kracht en schoonheid.
Voor meer informatie:
Koppert Cress© Koppert Cress
Tel. +31 174 242819
info@koppertcress.com
www.koppertcress.com