Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Axians strijdt tegen voedselverspilling

Marktplaats voor niet-verkoopbare producten om te verwerken tot sap, jam of andere voedingsmiddelen

Axians heeft de innovatieve IT-oplossing FoodSource ontwikkeld die voedselbedrijven helpt om voedselverspilling tegen te gaan. Het FoodSource platform fungeert als een marktplaats waar telers hun niet-verkoopbare producten kunnen aanbieden aan andere bedrijven die deze ingrediënten nog prima kunnen gebruiken om te verwerken tot sap, jam of andere voedingsmiddelen. Door vraag en aanbod op een slimme manier te koppelen, wordt de levenscyclus van voedsel verlengd en verspilling voorkomen.

Dankzij een initiatief als dit krijgen voedselproducenten de kans om verspilling te verminderen, maar ook om nieuwe inkomstenstromen te genereren door hun overschotten aan te bieden aan producenten van bijvoorbeeld sappen, sauzen of bakproducten. Dit is gunstig voor de economie van het bedrijf, maar draagt ook bij aan het behalen van klimaatdoelen door de CO2-uitstoot te verminderen die gepaard gaat met voedselproductie.

FoodSource, een antwoord op de uitdaging van voedselbedrijven
Versheid is essentieel, maar de praktijk is weerbarstig. Schommelingen in vraag, onvoorziene weersomstandigheden en veranderende marktomstandigheden zorgen ervoor dat voedselbedrijven vaak met overschotten blijven zitten die te goed zijn om weg te gooien, maar die niet meer voldoen aan de normen voor verkoop. Neem bijvoorbeeld appels die door hagel of regen beschadigd raken: niet mooi genoeg voor in de supermarkt, maar nog uitermate geschikt voor de verwerking tot appelsap, appelmoes of appeltaart.

Voor veel bedrijven ontbreekt de juiste infrastructuur om deze "tweedehands" producten naar waarde te benutten. Hier komt de kracht van technologie naar voren; een vakgebied waar Axians als IT-bedrijf zeer sterk is en daarmee een platform als FoodSource heeft kunnen ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Errol Phefferkorn
Axians
Mob: 06 2740 0335
Errol.phefferkorn@axians.com
https://www.axians.nl/oplossing/i-fresh/foodsource/

Publicatiedatum: