Bonen, soep, groenten. Eten uit blik gaat het namelijk helemaal worden, volgens Tata Steel, zo schrijft De Telegraaf. Er wordt fors geïnvesteerd in de blikproductie, waarbij het bedrijf uitgaat van toekomstige groei.
© Tata Steel
Tata Steel heeft een nieuwe blikjeslijn ontwikkeld die aanzienlijk duurzamer is dan traditionele lijnen. In plaats van koelwater, dat veel energie en water verbruikt, maakt de lijn gebruik van Protact-staal en interne koeling om blikjes droog te vormen. De nieuwe lijn produceert 25% meer blikjes per minuut en wordt getest in samenwerking met klanten. Daarnaast biedt het staal voordelen zoals langere houdbaarheid en recyclinggemak, aangezien stalen verpakkingen goed gerecycled kunnen worden.
Hoewel de voedingsindustrie het gebruik van blik duidelijk ziet als belangrijke oplossing voor verduurzaming, behoud van voedingswaarde en om voedselverspilling tegen te gaan, verwacht Jolanda van Beek, manager packaging van Tata Steel, niet dat iedereen direct overgaat op eten uit blik. "Groei zit hem ook vooral in verschuivingen in de markt van verpakking en blik." Lees hier meer.