Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Echt vers, natuurlijk voedsel vormt de basis van gezondheid"

© Frankenspross

De start-up Frankenspross uit Schwaig bij Neurenberg is meer dan een leverancier van microgreens, het is ontstaan uit een persoonlijke gezondheidsreis. Oprichter en medisch gediplomeerd voedingsdeskundige Moritz Bußler ontdekte zelf hoe groot de impact van voeding kan zijn op het herstel van chronische aandoeningen. Zijn ervaring leidde tot een sterke overtuiging: écht vers, natuurlijk voedsel vormt de basis van gezondheid, maar is vaak moeilijk verkrijgbaar.

De oplossing vond hij in het kleinschalig telen van voedingsrijke microgreens, rechtstreeks uit eigen regio en klaar om zelf te oogsten. Frankenspross produceert zijn microgreens in de omgeving van Neurenberg. Ze worden direct geleverd of kunnen ter plekke worden opgehaald, zonder tussenkomst van lange toeleveringsketens.

Regionaliteit en versheid staan centraal in het concept. "Onze klanten krijgen microgroenten in de kwaliteit die je anders alleen uit je eigen tuin kent, vers en boordevol voedingsstoffen," aldus Bußler.

© Frankenspross

Er worden alleen biologische zaden, biologische grond en gefilterd water gebruikt. "We gebruiken helemaal geen voedingsvrije substraten of synthetische meststoffen." We denken zelfs vooruit als het gaat om de verpakking. "De zaadbakjes zijn gemaakt van gerecycled plastic uit industrieel afval, dat vervolgens een nieuwe, nuttige bestemming krijgt."

© Frankenspross

Het assortiment bestaat momenteel uit erwten, radijs, rucola, mosterd, mizuna, amarant, koriander, basilicum en paksoi, en wordt voortdurend uitgebreid in overleg met klanten. De teelt vindt plaats binnen in een ruimtebesparend verticaal kweeksysteem, met temperatuur- en vochtigheidscontrole, ongeacht het seizoen.

De belangrijkste klanten zijn momenteel lokale restaurants en gezondheidsbewuste particulieren. "Vanwege de versheid van het product is landelijke distributie op dit moment logistiek niet haalbaar, maar in de toekomst wordt dit wel gezien als een optie in de gezondheids- en fitnesssector. Hier bieden onze microgreens echt toegevoegde waarde, bijvoorbeeld door de ontgiftende werking van koriander of de snelle beschikbaarheid van aminozuren voor sporters."

© Frankenspross

Toekomstplannen: kwaliteit blijft, variëteit groeit
Frankenspross is van plan om zijn assortiment en bereik verder uit te breiden. Nieuwe producten zitten al in de pijplijn en het bedrijf neemt bewust de tijd om ze te ontwikkelen. "Net als bij een goed recept heb je de juiste mix nodig en daar werken we aan", besluit Bußler.

Voor meer informatie:
Moritz Bußler
Frankenspross
Lerchenstraße 36
90571 Schwaig, Duitsland
Tel: +49 175 242 959 0
kontakt@frankenspross.de
www.frankenspross.de