© Migel Srl
"We zien een algemene terugval in de consumptie", vertelt Vincenzo Mirrione, samen met zijn broers Alessandro en Francesco eigenaar van het Siciliaanse familiebedrijf Migel. "Dat komt vooral doordat gezinnen steeds minder te besteden hebben. De belangrijkste oorzaken zijn te lage lonen en stijgende prijzen, zowel in de supermarkt als voor basisdiensten."
Toch boekt Migel commercieel succes met zijn ambachtelijke vruchtensappen, vooral in de ijssector. "Onze toppers zijn sappen van citroen, aardbei, granaatappel, en in opmars: sap van Siciliaanse mango's."
Migel, opgericht in de jaren tachtig door vader Pasquale, is gespecialiseerd in het verwerken van citroen- en granaatappelsap. Maar het assortiment is inmiddels flink breder: naast diverse citrusvruchten (zoals citroenen, bloedsinaasappelen, mandarijnen) verwerkt het bedrijf ook aardbeien, wilde bosaardbeien, cactusvijgen, moerbeien (zowel rood als zwart), perziken en watermeloenen.
De afgelopen jaren breidde Migel zijn aanbod uit met nieuwe producten en verwerkingsprocessen. Vooral bij cactusvijg en granaatappel is er flink geïnnoveerd.
© Migel SrlSap in zakken onder het merk Migel
© Migel Srl
Migel brengt zijn sappen en purees onder eigen merk op de markt, vooral voor bars, ijssalons en banketbakkerijen in Sicilië en Midden-Italië. Ook de export naar Zweden en Corsica groeit gestaag.
"Voor mango is er nog onvoldoende volume om aan de vraag van de verwerkende industrie te voldoen", legt Mirrione uit. "We focussen op oogsten op het juiste rijpingsmoment om een goed suikergehalte te garanderen. Normaal start de oogst in augustus en loopt die tot half november, afhankelijk van het weer. Door droogte en extreme hitte begon het seizoen van 2024 al twee weken eerder dan normaal."
© Freshplaza
Volgens Mirrione kiezen steeds meer ijsmakers voor vers of diepgevroren fruit. "De smaak is veel beter dan bij industrieel ijs. Bovendien zit ambachtelijk ijs vol natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige kleurstoffen, aroma's of verdikkingsmiddelen. Maar je moet er wel verstand van hebben, want het suikergehalte en de dikte van het sap verschillen per partij. Elke keer opnieuw moet je het recept bijstellen."
Migel beschikt over multifunctionele koelcellen met ruimte voor 2.500 pallets, ook beschikbaar voor derden. De temperatuur kan tot -20°C worden ingesteld. Alles staat onder strenge controle en het personeel is 24/7 beschikbaar. Zelfs in het weekend wordt er geladen en gelost, om klanten optimaal te bedienen.
Voor meer informatie:
Vincenzo Mirrione
Migel Srl
Via Ercole, 99
0044 Carini (Pa) – Italië
Tel: +39 (0)91 8691204
info@migel.it
www.migel.it