Op maandag 20 mei start in Hal West (De Hallen Amsterdam) een bijzonder project: de terugkeer van een vergeten stadsgewas — de Amsterdamse Gele Komkommer. Een initiatief dat een concreet voorbeeld is van het herstel van de korte keten. Het laat volgens de organisatoren zien dat historische groentevariëteiten opnieuw een plek in de korte voedselketen van de stad verdienen.© Food Council MRA
Een iconisch erfgoedproduct opnieuw verbouwd én gegeten
De gele komkommer was ooit een bekend product op de Amsterdamse markten, maar raakte in de vergetelheid. Nu wordt dit ras met vereende krachten opnieuw geïntroduceerd. De ambitie: de gele komkommer lokaal telen, verwerken én daarmee werken aan herstel en behoud van culinair erfgoed.
Proeverij, gesprek en productlancering
Tijdens de bijeenkomst op 20 mei:
- lancering van het herintroductie project
- gesprek over voedseldiversiteit, zaad soevereiniteit, lokaal erfgoed en biodiversiteitproeverij van gele komkommer
Consortium
Dit project is een initiatief van Food Council MRA, in nauwe samenwerking met
Voedselpark Amsterdam, Slow Food, Mijn Stadstuin, Jan Velema, Kesbeke, Wereld
Groentetuintjes.
Toegang is gratis. Aanmelden via: www.halwest.nl
Voor meer informatie:
Food Council MRA
info@foodcouncilmra.nl
https://www.foodcouncilmra.nl/