Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Onze paddenstoelen zijn vers, regionaal en duurzaam"

In 2017 ontdekten Andreas Kalser en Josef Obkircher uit Aldein een gat in de markt en besloten dit te benutten met hun bedrijf Kirnig. Op een hoogte van 1.500 meter, in een omgebouwde schuur, beginnen de jonge telers met de teelt van paddenstoelen die oorspronkelijk in Azië gedijen. Ze startten met shiitake, gevolgd door koningsoesterzwammen, en later voegden ze ook oesterzwammen toe aan hun assortiment.

© Hugo Huijbers | AGF.nl
Felix Prinoth en Managing Director Andreas Kalser op het ESSMI Congres vorig jaar in Wallonië.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Andreas Kalser en Josef Obkircher. Daarom worden de paddenstoelen 13 weken lang gekweekt op grondstoffen die anders als afval in de voedselproductie zouden eindigen. Het resultaat is een milieuvriendelijke en gezonde paddenstoel van hoge kwaliteit die steeds meer in populariteit toeneemt, zowel in de horeca als in geselecteerde winkels. "Onze klanten waarderen het dat onze paddenstoelen vers, regionaal en duurzaam zijn. Ze hoeven niet de halve wereld rond te reizen, maar groeien bijna letterlijk bij ons voor de deur," legt Andreas Kalser uit. Dankzij de korte transportroutes is er bovendien geen dure verpakking nodig.

Voor meer informatie:
Kalser Andreas & Obkircher Josef
Kirnig Bio-Edelpilze
Thalweg 10
39040 Aldino, Zuid-Tirol - Italië
Tel.: +39 3408696047
info@kirnig.com
https://www.kirnig.com

Publicatiedatum: