In 2017 ontdekten Andreas Kalser en Josef Obkircher uit Aldein een gat in de markt en besloten dit te benutten met hun bedrijf Kirnig. Op een hoogte van 1.500 meter, in een omgebouwde schuur, beginnen de jonge telers met de teelt van paddenstoelen die oorspronkelijk in Azië gedijen. Ze startten met shiitake, gevolgd door koningsoesterzwammen, en later voegden ze ook oesterzwammen toe aan hun assortiment.
© Hugo Huijbers | AGF.nl
Felix Prinoth en Managing Director Andreas Kalser op het ESSMI Congres vorig jaar in Wallonië.
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Andreas Kalser en Josef Obkircher. Daarom worden de paddenstoelen 13 weken lang gekweekt op grondstoffen die anders als afval in de voedselproductie zouden eindigen. Het resultaat is een milieuvriendelijke en gezonde paddenstoel van hoge kwaliteit die steeds meer in populariteit toeneemt, zowel in de horeca als in geselecteerde winkels. "Onze klanten waarderen het dat onze paddenstoelen vers, regionaal en duurzaam zijn. Ze hoeven niet de halve wereld rond te reizen, maar groeien bijna letterlijk bij ons voor de deur," legt Andreas Kalser uit. Dankzij de korte transportroutes is er bovendien geen dure verpakking nodig.
Voor meer informatie:Kalser Andreas & Obkircher Josef
Kirnig Bio-Edelpilze
Thalweg 10
39040 Aldino, Zuid-Tirol - Italië
Tel.: +39 3408696047
info@kirnig.com
https://www.kirnig.com