Stijgende personeelskosten, dure energie, schaarse zonnebloemolie en een aardappelziekte zorgen ervoor dat snackbarhouders het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden, meldt WNL. Vooral in kleinere dorpen, zoals in Zeeuws-Vlaanderen, sluiten veel zaken hun deuren. Voor consumenten betekent dit: minder snackbars én hogere prijzen voor een patatje met. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
HAK past biologische ambitie aan en kiest voor hybride verduurzaming Nederlandse teelt
-
Marokko vijfde grootste exporteur van diepgevroren frambozen naar Frankrijk
-
Nepal exporteert frites naar VK
-
Duurzaam Drents initiatief geeft vergeten Drentse fruitbomen nieuw leven
-
Foodwatch: Verbod op termen als 'vegetarische worst' is in strijd met EU-recht
-
Crisis in Belgische groenteteelt voor industrie blijft uit
-
Passie uit 't Kassie: nieuw bier met passiefruit
-
Importeur moet ook zelf douaneregels kennen
-
Oekraïense diepvriessector verwerkt minder zachtfruit
-
Snoepgroenten niet populair onder jongeren als snack onderweg