Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hand- of perssinaasappel? Dit is het verschil

Sinaasappels lijken op het eerste gezicht allemaal hetzelfde, maar er bestaan duizenden rassen, verdeeld in onder meer Navelsinaasappels (vaak hand) en Valencia-types (vaak pers). Handsinaasappels zijn groot, pitloos en makkelijk te pellen; perssinaasappels zijn kleiner, sappiger, maar vaak met pitten en lastig te schillen. Sommige rassen, zoals de Salustiana, zijn geschikt voor beide toepassingen. Een officiële EU-indeling bestaat niet – de markt bepaalt, zegt KRO-NCRV. En ja: elke sinaasappel kun je persen, maar niet elke kun je zomaar eten.

Lees hier verder