Tholen - Met de start van de lente komt ook de start van het aspergeseizoen. Een moment waarbij velen weer met dit 'witte goud' aan de slag gaan. De recepten vliegen je dan ook om de oren. Reden voor pastaproducent Altoni om de Belgische asperges ook te integreren in haar seizoensgebonden assortiment van gevulde pasta. "We produceren elk kwartaal een seizoensgebonden gevulde pasta. In de zomer is dit met zongedroogde tomaten en burrata, in het najaar met vers wild. Op het moment is het met Belgische witloof en vanaf 1 april stappen we over op verse asperges", zo vertelt Julien Dame van Altoni.
"Op deze manier proberen we mee te draaien met de seizoenen, naast ons jaarronde assortiment. We zien dat deze behoefte er vanuit de chefs was om seizoensgroenten in de hoofdrol te zetten", zo gaat hij verder. Het bedrijf levert haar verse pasta's aan voornamelijk het hogere segment restaurants, catering en hotels in Nederland en België.
"Daarnaast zijn we ook bezig met Denemarken, Frankrijk en Duitsland. Je ziet namelijk dat dit soort bereide producten met verse groenten steeds meer gevraagd wordt. Het is al volledig klaar, dus de chef-kok hoeft hier ook niets meer aan te doen. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, zeker in de horeca, waarbij goed opgeleide koks niet voor het oprapen liggen, is het mogelijk op deze manier een waanzinnig gerecht op tafel te krijgen zonder dat er een volledig opgeleide kok aan te pas moet komen."
De witloof en asperges voor de verse gevulde pasta komen van het nabijgelegen Versalof. "Hier hebben we eigenlijk al jaren een mooie samenwerking mee. Zo weten we precies waar het vandaan komt en hoe het geteeld wordt, zodat we altijd kwaliteit kunnen garanderen. De vulling wordt vervolgens in eigen huis bereid. De asperges worden aangevuld met een romige ricotta en mozzarella, die zorgen voor een smeuïge vulling welke subtiel op smaak wordt gebracht met peterselie", legt Julien uit. "Het is een mooie manier om lokale, verse groenten te verwerken in onze pasta's, waarbij we verder proberen zo veel mogelijk Italiaanse producten te gebruiken waar dit mogelijk is."
Voor meer informatie:
Altoni
Sluizenstraat 101
B-2900 Schoten, België
Tel.: +32 (0)3 685 24 52
[email protected]
www.altoni.be