De geavanceerde MA/MH-verpakkingsoplossingen (modified atmosphere/modified humidity) van StePacPPC transformeren de Amerikaanse foodservice-sector met bewezen succes in het verminderen van afval en het verbeteren van de operationele efficiëntie. De ontwikkelaar van voedselverpakkingen voorziet - samen met zijn partner Windham Packaging - in de vraag naar oplossingen voor het wijdverspreide probleem van voedselverspilling in de AGF-sector.
StePacPPC Xflow flow-pack voor sperziebonen. Foto: Miguel Ibarra WM
De European Food Information Council schat dat er wereldwijd zo'n 1,05 miljard ton voedselafval wordt geproduceerd, waarvan 60% afkomstig is van huishoudens en bijna 30% - een schrijnende 290 miljoen ton - van de foodservice sector.
Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben de twee bedrijven een reeks bulkverpakkingen met beschermende atmosfeer ontwikkeld om de houdbaarheid van groente en fruit te verlengen voor restaurants, hotels en kantines. Deze folies worden al steeds populairder bij verpakkers van groenten en fruit in de VS, met name voor de levering van kant-en-klaar gesneden champignons, sperziebonen, spruiten en broccoli.
"Wij gebruiken de folie van StePacPPC voor het verpakken van bundels van vijf kilo verse sperziebonen en spruiten voor de catering", zegt Miguel Ibarra, Operations Manager van PEA King Produce. "Zodra we op deze folie overstapten, zagen we een vermindering van 5% in uitval in vergelijking met het vorige materiaal. Bovendien vereisen de verbeterde seal-eigenschappen kortere seal-tijden, waardoor de verpakkingssnelheden toenemen en de operationele efficiëntie verbetert. Het grote voordeel is dat de folie de vochtigheid van de zak beter kan afvoeren en zorgt voor een optimale aangepaste atmosfeer, waardoor de houdbaarheid met 10% toeneemt en de klanttevredenheid stijgt."
De slanke, hersluitbare MA/MH-verpakking van StePacPPC is speciaal ontworpen met een geoptimaliseerde waterdampdoorlatendheid (WVTR) om overtollige vochtophoping te voorkomen. Dit draagt bij aan het behoud van de kwaliteit en het uiterlijk van groenten en fruit, verhoogt de bestendigheid tegen langeafstandstransporten, verlengt de opslagtijd en helpt voedselverspilling te verminderen. De dunne folies zijn geschikt voor zowel horizontale als verticale vorm-vul-en-sluit (HFFS en VFFS) processen en verminderen het plasticverbruik, terwijl ze tegelijkertijd de verpakkings-efficiëntie verbeteren. Daarnaast zijn de folies verkrijgbaar in een variant met chemisch gerecycled materiaal, gecertificeerd volgens RedCert2.
StePacPPC's portfolio van folies en verpakkingsformaten omvat de populaire merkfolies Xtend® zakken en Xflow™ folies. Deze bevatten een gepatenteerde, hoogwaardige seallaag die zich naadloos aanpast aan zowel handmatig als geautomatiseerd verpakken van verschillende soorten groenten en fruit.
Gary Ward, Ph.D., CTO van StePacPPC: "We hebben veel lovende kritieken ontvangen van onze klanten over de superieure kwaliteit van de verse groenten zoals sperziebonen en gesneden champignons. Ze melden dat hun producten in de hele VS met een betere kwaliteit en minder afval aankomen. Het innovatieve ontwerp zorgt niet alleen voor optimale versheid bij aankomst, maar verlengt ook de houdbaarheid, zelfs na opening."
StePacPPC is te vinden op Fruit Logistica in Berlijn in stand C-30, hal 5.2.
Voor meer informatie:
Hila Nagel
StePacPPC
Tel: +972 4612 3500
[email protected]
www.StePacppc.com