Chef-kok Emile van der Staak begon in 2011 met zijn restaurant De Nieuwe Winkel met de missie om plantaardig koken centraal te stellen. Inmiddels kookt hij volledig plantaardig en heeft zijn restaurant twee Michelinsterren en een groene ster behaald, zo vertelt hij bij Vroege Vogels op NPO Radio 1. In zijn nieuwe kookboek PLANT moedigt hij andere chef-koks aan om ook plantaardig te koken, met nadruk op de voordelen voor het klimaat. Van der Staak haalt veel ingrediƫnten uit het eerste voedselbos van Nederland, Ketelbroek, en is vastbesloten om de negatieve impact van vleesconsumptie, vooral rundvlees, te verkleinen.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Studie toont wereldwijde verschuiving richting ultra-bewerkt dieet
-
Gratis zak wintergroenten voor Mechelse scholieren
-
Kamervragen over 'babynorm' MRL's op snoepgroenten
-
"Iedereen ziet wat er misgaat in de landbouw, maar bijna niemand ziet wat er verbeterd is"
-
Meer groenten en fruit eten voor mooiere huid is een viral trend onder jongeren
-
Ook in Zeewolde gratis groentetassen voor gezinnen met baby’s
-
Nieuwe voedingsrichtlijnen: minder vlees, meer peulvruchten en noten
-
Eet genoeg groente en fruit tijdens de wintermaanden
-
Chip brengt werking van verbinding tussen darmen en brein in kaart
-
Onderzoek naar effect van voeding op behandeling prostaatkanker