Rode bieten worden vaak geprezen als gezond en zelfs als superfood. Ze bevatten nitraat, wat je bloedvaten verwijdt, je bloeddruk verlaagt en de zuurstofopname verbetert, wat goed is voor zowel je hart als sportprestaties. Daarnaast zijn ze een bron van ijzer en antioxidanten die je cellen beschermen, schrijft Quest. Toch zijn ze geen wondermiddel voor gewichtsverlies, zoals recent onderzoek aantoonde. Te veel rode bieten kunnen ook nadelen hebben, zoals een verhoogd risico op het ontstaan van mogelijk kankerverwekkende stoffen door een overmatige inname van nitraat. Het is dus belangrijk om ze met mate te consumeren voor de beste gezondheidsvoordelen. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Studie toont wereldwijde verschuiving richting ultra-bewerkt dieet
-
Gratis zak wintergroenten voor Mechelse scholieren
-
Kamervragen over 'babynorm' MRL's op snoepgroenten
-
"Iedereen ziet wat er misgaat in de landbouw, maar bijna niemand ziet wat er verbeterd is"
-
Meer groenten en fruit eten voor mooiere huid is een viral trend onder jongeren
-
Ook in Zeewolde gratis groentetassen voor gezinnen met baby’s
-
Nieuwe voedingsrichtlijnen: minder vlees, meer peulvruchten en noten
-
Eet genoeg groente en fruit tijdens de wintermaanden
-
Chip brengt werking van verbinding tussen darmen en brein in kaart
-
Onderzoek naar effect van voeding op behandeling prostaatkanker