Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Populairste peren voor in de keuken

De Conference-peer, de Doyonnépeer en de roodblozende Sweet Sensation zijn zeer geliefd in de creatieve keuken van vandaag. Peren kunnen in vele gerechten zowel in een verse salade als in een warme of koude bereiding van een heerlijke maaltijd of verfijnd dessert. De mogelijkheden zijn eindeloos. Stel u dan eens voor waarmee u zo’n peer zou kunnen combineren.

Men neme een peer

Sluit uw ogen en zet uw tanden in een verse peer. Beleef de smaak als was het voor de eerste keer. Verfrissend zoet, met een verfijnd aroma en een apart smaakpalet. Handperen kunt u puur natuur eten. U hoeft ze niet eens te schillen. In de schil zitten namelijk veel gezonde voedingsvezels. Maar ook als u met zo’n malse vrucht eens iets anders wil proberen, maakt u in een handomdraai een verrassend nagerecht, vruchten- gebak of hoofdgerecht. Met wat kwark, romige kaas of zure room doet een stukje peer het altijd goed.



Warm aanbevolen

Stoofperen zijn een ander verhaal. Die kunt u niet rauw eten, daarvoor zijn ze te hard en te droog. Na het schillen dient u deze eerst te stoven, te koken of te bakken. Pas dan geven deze maaltijdperen hun volle smaak en voedingswaarde prijs. Afhankelijk van het recept laat u ze garen in een kruidige witte of rode wijn, dan wel een zoete honing of siroop. De peren zachtjes laten sudderen in een pan met boter kan natuurlijk ook. Een gesuikerd roomsausje met een toets van citroenrasp maakt ze helemaal af. De Gieser Wildeman wordt veel gebruikt in warme bereidingen, maar ook de Brederode en de Durondeau zijn uiterst geschikte keukenperen.

Gebakken peren

De uitdrukking ‘met de gebakken peren zitten’ betekent letterlijk dat er heerlijk is gekookt, maar dat de gasten verstek laten gaan. Want ook in vroeger tijden was een warm of koud geserveerde peer altijd een ware delicatesse. Vandaar dat er zo veel recepten bestaan voor culinaire gerechten met peer. Tijdschriften en televisiekoks vertellen er vaak over, en ook kookboeken en het internet bieden volop inspiratie. Peren gaan niet alleen perfect samen met vlees, vis, wild en gevogelte, maar zijn ook heerlijk in een toetje met roomijs, chocolade, koffie, karamel en nog veel meer. Probeer maar eens met zo’n typische dessert- peer als de Triomphe de Vienne of de Beurré Hardy. Daar zult u beslist niet mee blijven zitten.

Wereldpeer uit eigen streken

De Conference-peer is zonder twijfel de meest veelzijdige peer ter wereld. Uit de hand hapt hij heerlijk weg en voor de keuken is hij stevig genoeg. Een klokhuis met pitjes heeft hij niet
en zijn fijne smaak wordt algemeen gewaardeerd. Echt, al was het de eerste peer die u ooit proefde of al was u de voorzitter van de British National Pear Conference, waar deze wereldpeer zijn naam aan te danken heeft, deze vrucht verenigt het beste van 3.000 jaar veredeling. En wat nog mooier is: de lekkerste Conference-peren worden in onze eigen streken geteeld.

Publicatiedatum: