Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Kessel Fruit Velddriel neemt een drietal Oskam-bedrijven over

Van Kessel Fruit uit Velddriel heeft overeenstemming bereikt met Kees Oskam over de overname van een drietal Oskam-bedrijven. Het betreft Handelsmaatschappij Jan Oskam BV (het handelsbedrijf), C.A. Oskam Exploitatie Mij. BV (het O.G.) en C.A. Oskam Neerijnen BV (het teeltbedrijf in hardfruit).

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, gebrek aan opvolging in eigen gelederen en wat serieuze gezondheidsissues uit het recente verleden heeft Kees Oskam overeenstemming weten te bereiken met VKF – Velddriel om de aandelenportefeuilles van een drietal B.V. 's over te nemen. "Na een intensieve periode kan ik toch met blijdschap en trots melden dat de familie van Kessel de nieuwe eigenaren/aandeelhouders zijn geworden van de Oskam bedrijven", aldus Kees Oskam.

Aanhoudende concentratie door afnemerszijde en de aanwezigheid van een sterke, jonge en nieuwe generatie met daarbij de groeipotentie van VKF, hebben ervoor gezorgd dat de eerste gesprekken tussen Kees Oskam en VKF tot stand zijn gekomen. Vanaf de start voelden de gesprekken voor beide partijen goed aan, wat uiteindelijk tot een overeenstemming heeft geleid.

VKF, waar inmiddels de derde (Gerard, Jacco) en vierde (Arjan, Jack) generatie 'van Kessels' werkzaam zijn, heeft de focus op de Nederlandse en Europese hardfruitmarkt en beschikt over uitstekende afzetcontacten. De toevoeging van de vele contacten van de Oskam-bedrijven in nagenoeg alle Europese landen betekenen een mooie en welkome aanvulling voor de toekomst. Met deze overname heeft VKF nu de beschikking over eigen teeltlocaties in Velddriel, Waardenburg, Neerijnen en Oud-Vossemeer. Ook wordt door overname de koel- en sorteercapaciteit uitgebreid.

Handelsmaatschappij Jan Oskam BV zal gewoon blijven bestaan voor al haar klanten en leveranciers met ongewijzigde locaties, assortiment en klantcontacten. Hierin zal niks veranderen, ook niet voor haar personeel omdat er volledig o.b.v. aandelentransactie is gehandeld.

Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Voor meer informatie: www.vankesselfruit.nl

Publicatiedatum: