Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lineage organiseert Food Chain Innovation Challenge

Lineage kondigt aan dat het ook dit jaar weer de Food Chain Innovation Challenge naar Nederland haalt, namelijk op dinsdag 19 november in Amsterdam. De wereldwijde competitie nodigt studenten en startups uit om oplossingen te ontwikkelen en te pitchen voor het aanpakken van een van de meest urgente problemen ter wereld: voedselverspilling.

De Food Chain Innovation Challenge van Lineage doet voor de tweede keer Nederland aan, vorig jaar nog onder de naam 'hackathon'. Het probleem van voedselverspilling is urgenter dan ooit en volgens Lineage mag ons land, met al zijn kennis en innovatiedrang, niet ontbreken aan deze wereldtour.

Voedselverspilling
Volgens het Food Waste Index Report 2024 van de Verenigde Naties is er in 2022 ruim één miljard ton voedsel verloren gegaan; genoeg voedsel om miljarden mensen van eten te voorzien. En dat terwijl er ruim 783 miljoen mensen wereldwijd aan ondervoeding lijden. Lineage gelooft dat de oplossing voor het wereldwijde voedselprobleem niet zozeer in het produceren van méér voedsel ligt – met alle uitputting van voedselbronnen tot gevolg – maar in het hervormen van de voedselketen ná de oogst, met als doel een duurzamere, efficiëntere keten met minder verspilling.

Greg Lehmkuhl, president en CEO van Lineage: "We willen de hele keten aanmoedigen duurzaamheid prioriteit te geven bij alles wat het doet en te innoveren waar mogelijk. De Food Chain Innovation Challenge is een van de manieren waarop we dit doen: we nodigen deelnemers uit oplossingen te ontwikkelen die niet alleen voedselverspilling aanpakken, maar ook duurzame ontwikkeling bevorderen. We verheugen ons erop getuige te zijn van de geboorte van nieuwe ideeën en de vertaling naar toepasbare, impactvolle oplossingen."

Wereldtour
De Challenge strijkt in november neer in Amsterdam, Londen en San Francisco, waar de knapste koppen samenkomen om hun ideeën te presenteren aan een ervaren jury. De winnaar van elk van de drie evenementen wint een geldprijs. De drie winnaars strijden vervolgens op 16 december tegen elkaar in de online Super Food Chain Innovation Challenge. Wie deze wereldwijde Challenge wint, krijgt toegang tot een op maat gemaakt incubatorprogramma, dat de winnaar gaat helpen bij de ontwikkeling van het bedrijf en het verfijnen en effectief opschalen van de oplossing.

Deelnemers wordt gevraagd met betaalbare en schaalbare oplossingen te komen die zich concentreren op een van de vier categorieën:

  • Technologieën en strategieën om voedselverspilling te verminderen tussen de boerderij en de consument
  • Nieuwe technieken en methoden voor het bewaren van voedsel om de levensduur van voedsel te verlengen en bederf tegen te gaan
  • Verbeterde logistiek van de voedseldistributie om de beschikbaarheid van en de toegang tot gezonde voeding te vergroten in gebieden waar dit niet vanzelfsprekend is
  • Tools en technologie om met behulp van datagestuurde inzichten en analyses toeleveringsketens te optimaliseren en verspilling tegen te gaan

Deelname
Geïnteresseerden in deelname kunnen zich hier aanmelden.

Voor meer informatie:
Lineage Logistics
www.onelineage.com

Publicatiedatum: