Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel in Groenten en Fruit

Sociale partners (werkgeversvereniging GroentenFruit Huis en de vakbonden FNV Handel, CNV en RMU Werknemers) zijn in goed overleg tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor een nieuwe cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit. De vakbonden zullen dit onderhandelingsresultaat, met een positief advies, ter stemming voorleggen aan hun leden. De uitslag van de stemming wordt op uiterlijk 17 juli 2024 verwacht, zo bericht GroentenFruit Huis.

Door het open en constructieve overleg is het sociale partners gelukt om tot goede afspraken te komen. Naast een structurele loonsverhoging van 3,1% per 1 juli 2024 en van 3% per 1 januari 2025, zijn er afspraken gemaakt over o.a. de hoogte van de reiskostenvergoeding en de opbouw van de vakantietoeslag. Daarbij is er ook specifiek aandacht geweest voor duurzame inzetbaarheid en de verschillende doelgroepen, zoals jongeren, chauffeurs en AOW-gerechtigden.

Sociale partners zijn verheugd met het feit dat een onderhandelingsresultaat is behaald voor het aflopen van de huidige cao. Dit biedt duidelijkheid voor werkgevers en werknemers in de sector.

De loontabellen per 1 juli 2024 worden z.s.m. na het definitieve akkoord van de vakbonden, dus na een positief resultaat van de ledenraadpleging, gepubliceerd. De loontabellen zijn daarom pas vanaf 17 juli 2024 van de website van GroentenFruit Huis te downloaden.

Het gehele onderhandelingsresultaat is hier te vinden

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: