Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterling Perú

"We gaan dit jaar 25 containers mandarijnen meer verschepen"

Sinds de oprichting in 2006 is Sterling Perú als bedrijf gestaag gegroeid en heeft het zich gevestigd als een belangrijke speler in de tuinbouwsector. Nu het mandarijnenseizoen in volle gang is, richt het bedrijf zich op prominente rassen zoals W. Murcott, PrimaSole en Tango.

"Ons mandarijnenseizoen begint in maart en duurt tot september/oktober. We exporteren meerdere variëteiten", zegt oprichter Patrick Early. Het bedrijf is voornamelijk actief op de Amerikaanse markt, die 80% van de oogst absorbeert. "We exporteren ook een deel naar Europa, maar de omstandigheden op de Europese markt waren dit jaar niet zo gunstig."

Het mandarijnenseizoen begon in maart met de rassen Okitsu, PrimoSole en Owari, gevolgd door W. Murcott eind mei en Tango in juni. Sterling Perú is van plan om dit jaar ongeveer 300 containers W. Murcott mandarijnen te exporteren en ongeveer 2,5 miljoen kilo Tango's. "We gaan dit jaar ongeveer 20 tot 25 containers meer verschepen", aldus Patrick.

"2023 was een ongebruikelijk seizoen, voornamelijk vanwege de weersfactor", vult Omar Chamorro, operationeel directeur, aan. "Onze groei als bedrijf ligt min of meer tussen de 15 en 20% per jaar sinds we in 2006 zijn begonnen." De weersomstandigheden hebben de kleuring van de mandarijnen bemoeilijkt, vooral van de variëteit W. Murcott, en hebben voor uitdagingen gezorgd bij de oogst.

Sterling Perú exporteert ook gember, druiven en avocado's, waarbij het nieuwe markten probeert aan te boren, zoals het Caribisch gebied en Rusland. "We zetten gember en druiven af in de Verenigde Staten", zegt Patrick.

Wat de toekomstverwachtingen betreft, wijst Omar op een strategische stap naar zuidelijk Peru, op zoek naar allianties met grotere telers, wat Sterlings handelspositie op de wereldwijde fruitmarkt verder moet verstevigen. "Nu de transportkosten iets dalen kunnen we de telers een betere prijs geven", legt Omar uit.

Gedreven door de vraag naar mandarijnen van hoge kwaliteit in belangrijke markten zet Sterling Perú haar stijgende lijn voort. Met een focus op innovatie en expansie is het bedrijf goed gepositioneerd om de toekomstige uitdagingen aan te gaan en te profiteren van de kansen in de wereldwijde agrarische sector.

Voor meer informatie:
Patrick Early (oprichter)
Sterling Perú SAC
Av. Del Pinar Nro. 152 Int. 306
Centro Empresarial el Pin (Chacarilla)
Santiago de Surco (Lima) – Peru
Tel: +51 992 819 304
[email protected]

Publicatiedatum: