Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakking op biobasis

Op de Hortitec 2024 onthulde Termotécnica zijn DaColheita Bio-verpakking. Hiermee zet het bedrijf de eerste stap naar het gebruik van alternatieve materialen uit hernieuwbare en biologisch afbreekbare bronnen. Deze lancering is een strategische stap in de diversificatie van het materiaalgebruik. De eerste producten zijn trays gemaakt van suikerrietbagasse, een overvloedig beschikbaar landbouwafval in Brazilië, dat ook composteerbaar is.

Albano Schmidt, de president van Termotécnica, ziet dit als een strategische ontwikkeling voor het bedrijf, dat al meer dan 60 jaar actief is in de verpakkingssector. "Termotécnica biedt verpakkingsoplossingen en heeft altijd veel geïnvesteerd in duurzaamheid en innovatie. We letten op wereldwijde trends om het gebruik van materialen uit hernieuwbare bronnen uit te breiden en werken aan een strategisch plan voor de middellange en lange termijn om onze materiaalmatrix te diversifiëren en complete oplossingen te bieden, anticiperend op de eisen van onze klanten."

De DaColheita Bio-lijn, ontwikkeld in samenwerking met een geselecteerde leverancier, bestaat uit vier formaten die speciaal zijn ontworpen voor AGF-producten. De nadruk ligt op duurzaamheid, vochtbestendigheid en het verlengen van de houdbaarheid, in lijn met de principes van het Save Food Initiative.

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: