Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enza Zaden opent nieuwe productielocatie voor Vitalis biologische groentezaden

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden opent donderdag 20 juni officieel haar nieuwe productielocatie in Luttelgeest (Flevoland). In een jaar tijd bouwde het bedrijf, op een terrein van acht hectare, verschillende faciliteiten voor de productie van biologisch groentezaad, met name voor de gewassen paprika en komkommer. Er zijn diverse hightech oplossingen geïmplementeerd om de zaadproductie zo duurzaam mogelijk te laten plaatsvinden.


Van links naar rechts: Douw Runia (Site Manager Organic Production), Allison Thomas (Chief Operations Officer), Jaap Mazereeuw (Chief Executive Officer) knippen het lint door.

Allison Thomas, Chief Operations Officer: "De vraag naar biologisch zaad neemt toe. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag, willen we graag regie houden over onze zaadproductie. Luttelgeest is uitermate geschikt als locatie voor zaadproductie door de vruchtbare, lichte kleigrond. We zijn blij dat we de nieuwe productielocatie op deze plek hebben kunnen realiseren." Het nieuwe vaste team in Luttelgeest bestaat uit tien vaste medewerkers en 20 seizoenskrachten.


Een medewerker van Enza Zaden is paprika aan het bestuiven in de kas in Luttelgeest

Hightech met een groen label
Er is een scala aan hightech oplossingen gerealiseerd om de zaadproductie zo duurzaam mogelijk te laten plaatsvinden. Zo is de locatie onder andere zelfvoorzienend op het gebied van water en energie. Condens- en regenwater wordt opgevangen in een groot waterbassin ter grootte van bijna drie olympische zwembaden, water wordt hergebruikt en toiletten doorgespoeld met regenwater. Daarnaast liggen er op de daken ruim 900 zonnepanelen en beschikt de locatie over een energiemanagementsysteem om zo effici├źnt mogelijk om te gaan met de energie die door zonnepanelen wordt opgewekt. In de kassen wordt rekening gehouden met sterke isolatie wat resulteert in energielabel A+++. Met het oog op de toekomst is bij de bouw rekening gehouden met het gebruik van aardwarmte, zodra dat in Luttelgeest mogelijk is. Met al deze oplossingen verwacht Enza Zaden in aanmerking te komen voor het certificaat Groen Label Kas (GLK). Deze is inmiddels aangevraagd. Dat proces, met een doorlooptijd van een jaar, is gestart.

Voor meer informatie:
Vitalis Biologische Zaden B.V.
[email protected]
www.biovitalis.eu

Publicatiedatum: