Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Magere Turkse druivenoogst verwacht door extreme weersomstandigheden

De AGF-sector in Turkije kampt met ernstige weerschommelingen die de opbrengst en kwaliteit van gewassen door het hele land beïnvloeden. Ongewone weerpatronen, zoals zware regenval, hagelbuien in sommige gebieden en droogte in andere, hebben aanzienlijke schade toegebracht aan gewassen. Vooral groenten en fruit zoals druiven, tomaten, komkommers en paprika's zijn getroffen. Deze verstoringen hebben al geleid tot hogere voedselprijzen.

In Manisa, het druivencentrum van Turkije, melden telers zoals Ali Uçar en Levent Güngör aanzienlijke verliezen. Klimaatverandering heeft de gebruikelijke groeicyclus van druiven verstoord, met warme winters die voorkomen dat druivengaarden in rust gaan. Dit jaar zullen de druivenopbrengsten naar verwachting drastisch dalen ten opzichte van voorgaande jaren, met sommige boomgaarden die een daling van wel 50% zullen ervaren. Extreme hitte heeft de situatie verder verergerd, waardoor de gewassen schade hebben opgelopen door zonnebrand.

De autoriteiten verwachten dit jaar een slechte druivenoogst als gevolg van deze klimatologische uitdagingen, wat de kwetsbaarheid van de land- en tuinbouwsector in Turkije voor veranderende weersomstandigheden benadrukt.

Bron: www.hurriyetdailynews.com

Publicatiedatum: