Witte kool concept Coolwrap
Het concept is ontstaan vanuit het idee om de gezonde witte kool voor de consument aantrekkelijk te maken. Uit de Coolwrap koolsoorten kunnen 10-15 vierkante bladeren gesneden worden. Door de dunne nerven kunnen de bladeren gemakkelijk worden opgerold nadat ze korte tijd zijn geblancheerd. De rest van de kool kan perfect gebruikt worden in koolsalade vanwege de milde smaak. Bovendien kan een blad ook prima gebruikt worden op een sandwich.Tijdens de Fruit Logistica 2013 in Berlijn introduceerde Bejo dit koolconcept. Vele bezoekers werden op de Bejo stand geïnformeerd over hoe Coolwraps gemaakt worden en welke rassen geschikt zijn voor het concept. Een chef-kok demonstreerde het concept ter plaatse.
Sinds de Fruit Logistica is Bejo in contact met verschillende bedrijven voor gebruik van deze witte kool rassen. Bejo wil de belangstelling voor witte kool bij de consument vernieuwen met de introductie van 'Coolwrap'. Witte kool heeft met name in Duitsland een traditioneel imago. Tegenwoordig wordt witte kool in de Nederlandse supermarkt in zijn geheel verkocht: als zuurkool of gesneden en verpakt.
Bejo heeft een groot assortiment van witte koolrassen. Verschillende typen voor verschillende marktsegmenten. De meest bekende rassen zijn bedoeld voor de productie van zuurkool: grote koppen met kleine stronken die gemakkelijk te verwerken zijn. Daarnaast heeft Bejo speciale rassen geschikt voor de verse markt. Deze varianten kunnen bewaard worden, zodat tijdens de winter witte kool volop beschikbaar is. Nu is het assortiment uitgebreid met koolsoorten speciaal voor Coolwrap.
Meer informatie over de Coolwrap