Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grupo Bonella

"Prijs van Braziliaanse avocadovariëteit Bonella vergelijkbaar met Hass"

Avocadoteler en -exporteur Grupo Bonella, gevestigd in São Paulo, Brazilië, wint hun eigen exclusieve Bonella avocadovariëteit steeds meer terrein op de bekende Hass-variëteit. "De prijs van de Bonella avocado is vergelijkbaar met die van Hass. We zijn nog steeds bezig met het uitbreiden van de teelt van dit ras, waarvan we onlangs zijn begonnen met oogsten," zegt Fernando Bonella, CEO van Grupo Bonella.


De Bonella avocadovariëteit wordt op de markt gebracht en aangeduid als Avocado Green.

Het bedrijf exporteert zijn fruit door heel Europa en naar buurlanden. Dit omvat Duitsland, Spanje, Frankrijk, Nederland, Portugal, Argentinië, Uruguay en Bolivia. "Dit jaar zullen we naar schatting 8.000 ton fruit oogsten. Ons grootste volume wordt geëxporteerd naar Europa."

Hun avocado- en fruitteelt is bespaard gebleven van het natuurgeweld dat in grote gebieden in het zuiden van Brazilië huis heeft gehouden. "Wij werden niet getroffen door de regens en overstromingen, omdat het getroffen gebied in het zuiden van het land ligt en wij in het zuidoosten van Brazilië gevestigd zijn," zegt Bonella.

"Wij telen op een areaal van 3.000 ha, waarvan 1.680 ha met avacado's beplant is. Daarvan zijn 680 ha Hass en op 1.000 ha telen wij een exclusieve avocadovariëteit die we Bonella noemen, waarvan we het recht hebben om ze 25 jaar lang te telen. Het overige areaal is beplant met mango, dragonfruit, koffie, citroen, sinaasappels, ponka (citrus) en kaki."

Hij beschrijft hun eigen Bonella avocadovariëteit als, "vergelijkbaar met Hass, maar het heeft meer voedingsstoffen en de textuur is romig. De Bonella-variëteit werd ontdekt door mijn vader José Alcides Bonella, voorzitter van de Bonella Group. Hij vond 12 jaar geleden een boom met andere avocadovruchten midden op de koffieplantage. Hij voerde toen een studie en analyse uit en ontdekte deze nieuwe variëteit, die gepatenteerd is en de naam Bonella kreeg."


De Hass avocado's van het bedrijf.

Grupo Bonella telt 52 fruit- en avocadotelers. Het bedrijf werd opgericht in 1969 en is nu in de derde generatie. "We zijn een van de grootste handelaren en telers van avocado's in Brazilië. We richten ons op duurzaam biologisch beheer en we hebben een laboratorium voor de bestrijding van ziekten en plagen. Onze teeltbedrijven hebben alle benodigde certificeringen - GlobalGAP, GRASP, SMETA en Rainforest - die ons duurzame beheer en het gedifferentieerde werk dat we doen, bevestigen. Naast deze certificeringen worden we ook erkend als een uitstekend bedrijf om voor te werken via het GPTW (Great Place to Work) keurmerk," besluit Bonella.

Voor meer informatie:
Fernando Bonella
Grupo Bonella
[email protected]
www.grupobonella.com

Publicatiedatum: