Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kivits Logistics Groep met koning mee naar Amerika

Koning Willem-Alexander opende een koelvries-warehouse van het Nederlandse logistieke bedrijf NewCold tijdens het koninklijk bezoek aan Atlanta. TLN-leden Rob Ewalds (Gaston Schul), Martin van Dam (Van der Vlist Logistics), Rob van Opzeeland (Kivits Group) en bestuursvoorzitter Elisabeth Post spraken met het koninklijk paar over de logistieke relaties tussen Nederland en de VS en de kansen om deze uit te bouwen. De koning en de koningin zijn zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de transportsector, zo meldt TLN.

Ook nam de TLN-delegatie deel aan een rondetafelgesprek met Amerikaanse logistieke bedrijven over het thema 'resilience in supply chains': wat is nodig om snel in te kunnen spelen op onverwachte verstoringen in de keten?

In Savannah bracht de delegatie een bezoek aan de Georgia Port. Deze zeehaven is de op drie na grootste van de VS en heeft de ambitie om in de komende tien jaar te verdubbelen in omvang. Het centrale gespreksthema daar was verduurzaming en achterlandverbindingen.

Het gebrek aan ruimte in Nederland en Europa maakt dat ongebreidelde groei bij ons geen optie is. Tegelijkertijd leidt dit tot de vorming van innovatieve idee├źn, waar de Amerikanen graag van leren.

De inzet van spoor (20% in de VS) voor goederenvervoer verschilt enorm met hoe we dat in Nederland en Europa (kunnen) doen. Vanuit haar rol als voorzitter van de Logistieke Alliantie gaf Elisabeth Post een terugkoppeling van dit gesprek aan het koninklijk paar en de andere genodigden.

De afsluitende receptie die ter ere van het koninklijk bezoek werd gehouden, bood tot slot een mooie kans voor netwerkgesprekken met zowel Amerikaanse als Nederlandse bedrijven. TLN kijkt terug op een waardevol werkbezoek en is blij met deze gelegenheid om de Nederlandse logistieke en transportsector op deze manier op de kaart te kunnen zetten.

Bron: TLN

Publicatiedatum: