Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Actuele thema's besproken bij kennisbijeenkomst Voedselveiligheid

GroentenFruit Huis heeft samen met Food Compass op dinsdag 11 juni een kennisbijeenkomst Voedselveiligheid gehouden. Ruim 70 professionals uit de sector waren aanwezig om bijgepraat te worden over diverse actuele ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid.

Vanuit het RIVM gaf Lapo Mughini Gras een presentatie over het koppelen van voedselinfecties aan mogelijke bronnen, waaronder onbewerkte groenten en fruit. Charlotte ter Haar-Schröder van de VBZ en Marjan van Ravenhorst van Allergenen Consultancy praatten de aanwezigen bij over de actuele wetgeving met betrekking tot allergenen, en wisten de aanwezigen te prikkelen om binnen hun bedrijf nog eens goed te kijken naar mogelijke kruisbesmetting van allergenen.

Thomas de Bock van de Universiteit van Gent presenteerde de resultaten van onderzoek naar nieuwe biologische bewaartechnieken om Listeria monocytogenes te onderdrukken op gesneden sla. Nicolette Quaedvlieg van GroentenFruit Huis en Robert Bakker van Food Compass gaven een overzicht van de actuele thema's en activiteiten die binnen deze twee organisaties op voedselveiligheidsgebied spelen.

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: