Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hardfruitdivisie opnieuw uitgebreid

Westende Fruitteelt wordt onderdeel van Staay Food Group

Staay Food Group breidt het areaal aan eigen teelt flink uit met de overname van Westende Fruitteelt b.v. in Fijnaart. Westende Fruitteelt is met 135 hectare productie één van de grootste perentelers van Nederland. Het bedrijf is bijna 50 jaar geleden opgericht door J. van 't Westende en was daarna in handen van zijn 3 kinderen.

Naast o.a. Conference en Doyenne de Comice worden in Fijnaart ook 2 van de 3 de exclusieve Staay clubrassen Dazzling Gold en Red Conference geteeld. Bij Westende werken ongeveer 25 personeelsleden in vaste dienst. Rond de oogst werken er nog ongeveer 400 seizoenarbeiders extra.

Met de overname verstevigd Staay Food Group haar positie in de top van de Nederlandse hardfruitteelt. Tevens onderstreept het bedrijf opnieuw haar visie om de keten te verkorten door o.a. meer teelt aan zich te binden. Daarbij ligt de focus op de specialisaties hardfruit, steenfruit, meloen/ananas en kas- en bladgroenten. Staay Food Group beschikt over eigen teelt in Nederland, Spanje, Brazilië en Costa Rica.

Voor meer informatie:
Staay Food Group
[email protected]
www.staay.nl

Publicatiedatum: