Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panamese ananasexport naar Europa komt op gang

Twee testcontainers met MD2 ananassen zijn door Capitán Piña Panamá verscheept naar Spanje en Nederland, in totaal 3.360 kartons, goed voor ongeveer 23.500 stukken fruit. Deze zending komt er na de deelname van Panama aan de Macfrut in Italië.

Eliécer Domínguez, CEO van Capitán Piña, benadrukt het belang van het benutten van de vezels van de bladeren in de textielindustrie als duurzame teeltpraktijk. ProPanama en de FAO hebben immers studies gepresenteerd die de waardeketens van ananas, koffie, cacao en chocolade aanwijzen als sleutelelementen voor de ontwikkeling van de Panamese agrovoedingssector.

Volgens gegevens van het ministerie van Handel en Industrie heeft Panama tussen 2020 en april 2024 voor €19,15 miljoen ananas geëxporteerd naar de Europese Unie (39.776.182 kilo). Spanje, Nederland, België, Italië en Duitsland zijn de belangrijkste bestemmingen.

Bron: elsiglo.com.pa

Publicatiedatum: