Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blauwe bessenseizoen in Piëmonte van start

"We zijn een paar dagen geleden begonnen met de blauwe bessenoogst. Het gaat echter nog moeizaam, want het weer zit niet mee. Tot een paar dagen geleden waren de nachttemperaturen laag en regende het. We hopen voor de komende dagen op beter weer", zegt Giuseppe Ribotta, die in 2014 de Ribotta Group oprichtte, een coöperatie in de provincie Cuneo. Het blauwe bessenseizoen in Piëmonte is net begonnen en zal duren tot half of eind juli.


Giuseppe Ribotta met Duke blauwe bessen in punnets van 125 gram

De kwaliteit is momenteel uitstekend. "We hebben een van de beste blauwe bessen van Europa. Ze groeien aan de voet van de Monviso", vervolgt Ribotta, "De regen kwam op een moment dat het fruit nog niet beschadigd kon worden, omdat het nog niet rijp was. Wij zullen iets meer oogsten dan vorig jaar, maar in Piëmonte als geheel zal de productbeschikbaarheid niet hoger uitvallen dan vorig jaar."

Over de prijzen bestaat nog onzekerheid
"We hopen dat de markt goed zal reageren. We beginnen met mooie prijzen en hopen die het hele seizoen vast te houden. De vraag is sterk, aangezien het Spaanse seizoen ten einde loopt. Naast Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Italië worden er pogingen ondernomen om Piëmontees product per vliegtuig naar overzeese markten te exporteren, "maar dat is nog niet in kannen en kruiken", onthult Ribotta. "We proberen de bestemmingen te diversifiëren ten opzichte van concurrenten die binnenkort van start gaan of al van start zijn gegaan, zoals Servië."

De belangrijkste en meest populaire variëteit is Duke, een zeer zoete blauwe bes met een goede maatsortering en een uitstekende houdbaarheid. Na Duke is het de beurt aan Draper.

"Elk jaar breiden we het areaal iets uit, naargelang de vraag op de markt. In de toekomst zal de opbrengst dus toenemen. We richten ons op productkwaliteit. Innovatieve rassen worden overwogen, maar ze voldoen nog niet aan onze bedrijfsbehoeften."

"Blauwe parels" als tussendoortje
"Op dit moment is het vanwege de hoge prijzen ondenkbaar om punnets van meer dan 500 gram op de markt te brengen", aldus Ribotta. "De populairste verpakkingen zijn 125 en 250 gram. We maken ook punnets van 300 en 400 gram, die behoorlijk succesvol zijn. De grootste verpakkingen zijn die van 500 gram. We zetten bijna alles af onder ons eigen merk."

Voor meer informatie:
Giuseppe Ribotta
Ribotta Group Soc. Coop. Agricola
Via Traversa Canonica, 1
12036 Revello (CN) – Italië
Tel: +39 (0)175 257550
[email protected]

Publicatiedatum: