Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veelbelovend seizoen voor Moldavische kersen, pruimen en druiven in aantocht

Moldavië ontwikkelt zich snel tot een belangrijke bron voor Europa voor een reeks fruitsoorten. Volgens Iurie Fala van Moldova Fruct heeft het land grote stappen gezet op het gebied van de fruitexport: "De afgelopen jaren is al grote vooruitgang geboekt met de export van pruimen naar Europa, maar nu het zomerseizoen begint, zijn de vooruitzichten ook positief voor kersen en druiven."

De be;angenvereniging Moldova Fruct is gestart met een nieuw exportcoachingsprogramma, nu speciaal voor telers en exporteurs van kersen, pruimen en druiven. "Vorige week zijn 12 bedrijven bezocht door Fred Janssen, marketing- en managementspecialist en Piet Schotel, sectorexpert FFV. De geselecteerde bedrijven worden gecoacht bij het schrijven van een exportplan en bij het zakendoen met Europese afnemers."

Over het algemeen bleek dat de Moldavische fruitteelt zich de afgelopen jaren zeer snel heeft ontwikkeld, aldus Schotel. "Niet alleen is een groot deel van de teelt GlobalGap gecertificeerd, ook andere protocollen zoals GRASP en SMETA worden geïmplementeerd. Een volgende stap, die al in gang is gezet, is het certificeren van de verpakkingsfaciliteiten met IFS of BRC."

De verpakkings- en bewaarfaciliteiten zijn groot en modern, voor kersen zijn er al veel waterkoelers geïnstalleerd en voor pruimen en druiven zijn de verpakkingslijnen klaar, ook voor het verpakken in retailverpakkingen. Met de kwaliteit, volumes, verpakkingsmogelijkheden en certificeringen zijn Moldavische exporteurs klaar voor de Europese retail.

Voor meer informatie:
Mr. Iurie Fala
Moldavië Fruct
Tel: +373 693 66 424
E-mail: [email protected]

Piet Schotel
Fruit Consultancy Europa BV
Tel: +31 6 533 818 97
Email: [email protected]

Publicatiedatum: