Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wonky Box doet een oproep voor het meest ongewone fruit

Poolse Żabka opent pilotwinkel in Roemenië

Amazon breidt bezorging van boodschappen in VK uit
Amazon biedt nu bezorging van boodschappen aan al zijn klanten in in aanmerking komende steden in het VK. Klanten in het hele VK hebben een scala aan opties om boodschappen te laten bezorgen door Amazon, waaronder Amazon Fresh, Morrisons, Co-op en Iceland. Voor klanten die winkelen bij Amazon Fresh, zullen er besparingen zijn voor Prime-leden via 'Prime Member Deals', een nieuw programma dat honderden exclusieve promoties en voordelen biedt.
Bron: talkingretail.com

Poolse Żabka opent pilotwinkel in Roemenië
De Poolse gemakswinkelketen Żabka heeft een pilotwinkel geopend in de Roemeense hoofdstad Boekarest, als onderdeel van haar internationale uitbreidingsplannen. Froo, de nieuwe merknaam voor Żabka's Roemeense winkels, ondergaat momenteel een proefperiode. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde aan het lokale portaal Economica dat "de eerste stap is om meerdere testlocaties te openen" om feedback van klanten te verzamelen en hun concept te testen voordat ze grootschalig uitrollen. Het succes van deze initiële fase zal het toekomstige tempo van hun uitbreiding in Roemenië bepalen.
Bron: esmmagazine.com

Wonky Box doet een oproep voor het meest ongewone fruit van Nieuw-Zeeland
Wonky Box heeft zijn langverwachte fruit-only box gelanceerd terwijl het op zoek is naar het meest ongewone fruit van Nieuw-Zeeland in samenwerking met de bekende Kiwi-kunstenaar Adam Popovic. Om hun zoetste Box tot nu toe te vieren, heeft Wonky Box Kiwi's opgeroepen om hun Wonky Boxes, fruitschalen en tuinen te doorzoeken en afbeeldingen in te dienen van hun meest ongewoon gevormde fruit, om te bewijzen dat eigenzinnige esthetiek niet ten koste gaat van kwaliteit.
Bron: supermarketnews.co.nz

Spaanse retailer Family Cash gaat uitbreiden naar Andorra
De Valenciaanse supermarktexploitant Family Cash waagt zich voor het eerst buiten Spanje, met de aankondiging van een samenwerking met Pyrénees Group om zijn eerste winkel in Andorra te openen deze augustus. De nieuwe winkel zal de locatie bezetten van een voormalige Carrefour hypermarkt, die op 2 juni zijn deuren sluit.
Bron: esmmagazine.com

Bereid je voor op het onverwachte: de toewijding van HelloFresh aan voedselveiligheid
HelloFresh Group meldde: "Bij HelloFresh gaat onze toewijding aan het behoud van 'Vers' verder dan alleen woorden; het is een toewijding die we onvermoeibaar hooghouden. Op Wereldvoedselveiligheidsdag 2024 willen we de schijnwerpers richten op onze recente prestaties en belangrijke mijlpalen markeren in onze reis naar het waarborgen van ongeëvenaarde kwaliteits- en veiligheidsnormen".
Bron: hellofreshgroup.com

Detailhandelsvolumes in Europese Unie op gelijke hoogte met vorig jaar
In april 2024 kenden de seizoensgecorrigeerde detailhandelsvolumes in de Europese Unie een lichte daling van 0,1% vergeleken met dezelfde maand het voorgaande jaar, volgens nieuwe gegevens van Eurostat. Het verkoopvolume voor voedsel, dranken en tabak daalde met 0,1%.
Bron: esmmagazine.com

Top supermarktketens in Marokko
European Supermarket Magazine | ESM Magazine meldde: "Hier is een lijst van de top supermarktketens in Marokko volgens hun meest recent beschikbare jaaromzet. LabelVie Group omzet: $1,59 mld (2023). Marjane Holding omzet: $1,2 mld (2022). Ynna Holdings omzet: $150-200 mln (2022). BIM omzet: $20-50 mln (2022)".
Bron: esmmagazine.com

VK: Co-op staat op het punt zijn winkel aan Mill Road, Cambridge, te herlanceren na een grote make-over
Co-op staat op het punt zijn winkel aan Mill Road, Cambridge, te herlanceren na een 15 weken durend programma van werken en verbeteringen om de winkel te transformeren. Liam Sylvester, manager van de Co-op-winkel, zei: "De winkel richt zich ook op het leveren van toegevoegde waarde, met prijsbesparingen voor leden op een breed scala aan alledaagse benodigdheden, fruit en groenten en boodschappen, zodat de mensen die ons bedrijf bezitten, onze leden-eigenaren, elke keer profiteren wanneer ze winkelen".
Bron: co-operative.coop

VK: Premier Foods Wholesale viert 25-jarig jubileum
Premier Foods Wholesale, de grootste individuele groothandelaar op de grootste groothandelsmarkt van het VK, viert zijn 25-jarig jubileum. Op 6 juni 1999 werd Premier Fruits Covent Garden geopend in twee eenheden op de New Covent Garden Market, door Jason Tanner en Roger Garber. Het bedrijf is uitgebreid naar 15 eenheden, heeft onderweg bedrijven overgenomen en levert vandaag de dag landelijk vanuit zijn NCGM-basis. Het behoort ruim tot de top 50 grootste verse productenbedrijven in het VK.
Bron: newcoventgardenmarket.com

Publicatiedatum: