Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We ontvangen 15% minder Peruaanse avocado's"

Begin juni kwam de bevestiging dat er minder Peruaanse avocado's beschikbaar zijn: "Dit is de vijfde week op rij dat de avocado-oogst in Peru kleinere volumes laat optekenen dan vorig jaar. Sinds het begin van het jaar gaat het om ongeveer 15% minder import", meldt François Bellivier van het Franse Capexo.

Toch was er in het begin van het Peruaanse seizoen meer aanbod uit de hooglanden dan vorig jaar. "Er werd geprofiteerd van goede regenval, maar toen werd overgeschakeld naar de teelt langs de kust, vielen de volumes fors terug. De oorzaak is te vinden in het weerfenomeen El Niño."

Prijzen voor kleine maten zullen stijgen
De verminderde aanvoer leidt tot een stijging van de prijzen. "We zien nu al enkele weken veel kleinere volumes, vooral in de kleinere maten. De prijzen zijn daarom veel hoger dan op hetzelfde moment vorig jaar. Een andere factor die aanleiding kan geven tot zeer hoge prijzen op de avocadomarkt in juli/augustus/september is de onzekere transportsituatie van avocado's van Kenia naar Europa."

Europese markt levendiger dan Amerikaanse
Ondanks de dalende aanvoer blijft de Europese markt goed bevoorraad. "De export naar Europa blijft vlot omdat de Europese markt nog steeds beter is dan die van de Verenigde Staten, waar de prijzen minder aantrekkelijk zijn voor Peruaanse exporteurs."

Net zoals voor een aantal andere groenten- en fruitsoorten is de consumptie van avocado's in Frankrijk licht tegenvallend. "Dit kan te wijten zijn aan het slechte weer, maar ook aan de consumentenprijzen, die in sommige gevallen te hoog zijn."

Voor meer informatie:
François Bellivier
Capexo
Tel: +33 1 41 73 23 00 (Frankrijk)
Tel: +33 6 75 03 76 54
[email protected]
www.capexo.fr

Publicatiedatum: