Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Youssef Alaoui reageert op blokkades aan Frans-Spaanse grens

"Marokkaanse producten die aan Europese normen voldoen worden tegengehouden"

"We accepteren niet dat producten met Marokkaanse etikettering die aan de Europese normen voldoen worden geblokkeerd", vertelde Youssef Alaoui, secretaris-generaal van de Marokkaanse Confederatie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, aan FranceInfo naar aanleiding van de blokkades aan de Frans-Spaanse grens op maandag.

"Het is wel zo dat de goederen dit keer niet op straat werden gegooid, in tegenstelling tot 15 mei, toen iedereen getuige was van een lading cherrytomaten die op het asfalt terechtkwam", gaf de secretaris-generaal toe, die niettemin graag wilde reageren op beschuldigingen van niet-naleving van milieunormen en oneerlijke concurrentie. "We voldoen volledig aan de sanitaire normen, anders zou je geen Marokkaanse tomaten in de Franse of Europese schappen vinden. Dat zou niet kunnen, want er zijn inspectiediensten en instanties die instaan voor fraudebestrijding. En op de etiketten staat duidelijk dat het product van Marokkaanse oorsprong is."

Wat de sociale normen betreft: "Franse en Spaanse telers hebben het over de lagere arbeidskosten in Marokko. Voor zover ik weet is er een minimumloon in Frankrijk, maar ik denk niet dat dat in heel Europa hetzelfde is. Ik hoor niet dat er aan Italiaanse, Roemeense of Poolse telers wordt gevraagd zich op dit vlak aan te passen."

Bron: francetvinfo.fr

Publicatiedatum: