Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Neofungi

Spaanse marktleider in champignons wil verder groeien

De uitbreidingen die Neofungi aan zijn faciliteiten heeft aangebracht en die in februari zijn voltooid, zijn al in gebruik genomen, waardoor de teelt van verse, kant-en-klare champignons op elk moment van het jaar met 800.000 tot een miljoen kilo per jaar kan worden verhoogd. "Na de eerste uitbreiding te hebben gestart, voeren we in 2024 nieuwe werkzaamheden uit, waardoor we het jaar zullen eindigen met een grotere productiecapaciteit", legt Sergio Pinto, commercieel directeur van de tweedegraads coöperatie, uit.

"Als marktleiders en een benchmark in de verse champignonsector waren we verplicht om deze stap van ononderbroken groei te nemen om de oogst in 2024 en 2025 uit te breiden. En dat ondanks de ingewikkelde tijden die we in de champignonsector doormaken."

"De afgelopen jaren hebben we verschillende moeilijkheden doorstaan; van de pandemie tot de oorlog en de stijging van de energieprijzen, tot de droogte, die een impact heeft gehad op onze belangrijkste grondstof voor de productie van champignons: stro. En niet alleen omdat er door het gebrek aan regen veel minder stro beschikbaar was, waardoor de prijs omhoog schoot, maar ook omdat we stro uit Frankrijk moesten importeren, en van geïrrigeerde gewassen, van mindere kwaliteit dan we gewoonlijk gebruiken", vertelt Sergio, "dus de champignonteelt met dit stro heeft geleden en we hebben een lagere productiviteit dan in andere jaren."

"Het is waar dat we hogere uitgaven hebben voor grondstoffen en een lagere productie, maar we moeten op de lange termijn denken en de problemen oplossen die ons in de weg staan, want de champignon is een economische en sociale motor in La Manchuela. Zonder de champignons en in het bijzonder zonder de partners die deel uitmaken van Neofungi, Champinter en Mercajucar, die meer dan 1800 mensen in de regio in dienst hebben, zou dit gebied ontvolkt dreigen te raken."

"Daarom hebben we bij Neofungi gekozen voor dit groeiproces waarmee we onze klanten de beste service kunnen blijven bieden, alle moeilijkheden beter te boven kunnen komen en waar we zeer versterkt uit tevoorschijn zullen komen."

Voor meer informatie:
Neofungi
Camino Quintanar S/N. 02636
Villalgordo del Júcar (Albacete), Spanje
Tel.: +34 967 45 50 94
[email protected]
https://neofungi.com

Publicatiedatum: