Pippo Caggia, directeur van het Siciliaanse bedrijf Superpippo, toont zich tevreden met hoe de druivenafzet verloopt. De eerste druiven werden ongeveer een maand geleden op de markt gebracht.
"We snijden trossen die er werkelijk prachtig uitzien, met een Brix-waarde van 14 tot 16 graden. We laden elke dag 20-25 ton druiven bestemd voor de Italiaanse, maar vooral de Europese markt. Er is veel enthousiasme bij de kopers in dit eerste deel van het seizoen. Duitsland, Polen, Frankrijk, Nederland, Spanje, Malta en enkele Franse eilanden doen goed mee. Klanten vertellen ons dat ze geen enkele druif van ons moeten weggooien. Door het product met de juiste rijpheid te oogsten en de volumes mooi gespreid te leveren voorkomen we dat de markt gedestabiliseerd raakt en dat het product kwaliteit verliest."
Ook het weer van de laatste weken in de teeltgebieden zit duidelijk mee. "We hebben ideale temperaturen, met maxima van 27-30°C. Dit maakt een geleidelijke en optimale kleuring mogelijk. We hebben meer dan 100.000 planten, zowel traditionele en pitloze rassen. Momenteel oogsten we Victoria, Black Magic en andere witte en rode pitloze variëteiten. Elke week houden we een oogstronde, zo geven we de druiven de tijd om volledig te rijpen. Midden juni komen we in volle productie."
Voor meer informatie:
Pippo Caggia
Superpippo s.r.l.
C/da Giurfo sp. 38 III
95040 Licodia Eubea (CT) – Italië
Tel: +39 335 6294146
[email protected]