Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweden: Dagab gaat zich richten op de gemakshandel van Axfood

VK: Innocent onthult £1mln regeneratieve land- en tuinbouw subsidie winnaars
Innocent Drinks heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn innovatiefonds voor telers in de regeneratieve landbouw van £1 miljoen voor 2024. Elf ontvangers zullen vanaf nu financiële steun krijgen van het vruchtensappenmerk voor de duurzaamheidsprojecten die bedoeld zijn om de aanvoer van groenten en fruit op de lange termijn te beschermen.
Bron: grocerygazette.co.uk

VK: Morrisons stakingen opgeschort na verbeterd aanbod
Verdere stakingsacties van Morrisons-medewerkers zijn opgeschort na een verbeterd loonaanbod van de supermarkt, aldus een vakbond. Ongeveer 1.000 personeelsleden in West Yorkshire en Cheshire staakten van 23 tot 26 mei in de strijd om pensioenen en het nettoloon. Tussen 13 en 16 juni zou er nog een staking plaatsvinden in magazijnen in Wakefield en Northwich, maar Unite heeft deze afgelast als een "gebaar van goede wil".
Bron: bbc.com

Oda, de door SoftBank gesteunde startup, ontslaat 150 mensen en richt zich weer op Noorwegen en Zweden
Oda, de startup voor online supermarktbezorging in Noorwegen, heeft bevestigd 150 banen te zullen schrappen nu het zijn uitbreidingsambities drastisch terugschroeft en zich richt op slechts twee markten, zijn thuisbasis en Zweden, de thuisbasis van Mathem, een online supermarkt waarmee Oda vorig jaar fuseerde.
Bron: techcrunch.com

VK: Amazon Fresh lanceert geautomatiseerde retourkiosken in Liverpool Street en Moorgate Londense winkels
Amazon Fresh VK is begonnen aan een ontwikkeling met geautomatiseerde retourkiosken (ARK), waarbij de technologie wordt ingezet in de winkels in Liverpool Street en Moorgate.
Bron: retailtechinnovationhub.com

VK: Asda versterkt senior leadership team verder voor groei
De retailer heeft Matt Heslop aangesteld om leiding te geven aan zijn winkels en depots, inclusief de 470 gemakswinkels in de nieuw opgerichte Asda Express divisie.
Bron: corporate.asda.com

Zweden: Dagab gaat zich richten op de gemakshandel van Axfood vanuit Örebro
Dagab, dochteronderneming van Axfood, gaat zich vanuit haar bestaande magazijn in het Zweedse Örebro richten op externe klanten in de gemakssector. Dagab, gespecialiseerd in logistiek en distributie in de levensmiddelenhandel, gaat vanuit haar nieuwe vestiging in Bålsta goederen leveren aan de retail. De beslissing zal Axfood helpen zijn logistieke activiteiten te optimaliseren, aldus het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com

Passende concurrentie in Letse supermarktsector ondanks stijgende winsten
De twee grootste retailers in Letland - Rimi en Maxima - hebben allebei vorig jaar een gezonde winst geboekt. Tegelijkertijd wijst de nationale mededingingsautoriteit erop dat de concurrentie in de retail niet sterk genoeg is in bepaalde buurten van Rīga, meldt Letse Radio.
Bron: eng.lsm.lv

Omzet Britse retail naar EU keldert na Brexit
De Britse retailverkopen aan de EU zijn sinds Brexit met 6 miljard pond gekelderd, ondanks een bloeiende Europese e-commercemarkt, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Terwijl online retail naar schatting 323 miljard pond aan jaarlijkse afzet toevoegt aan de EU-economieën, beperken handelswrijvingen als gevolg van Brexit-gerelateerde complexiteiten deze verkoopkans voor merken en retailers in het VK, zo blijkt uit bevindingen van Retail Economics en Tradebyte.
Bron: retailgazette.co.uk

VK: Costcutter levert assortiment voor eerste kassaloze winkel van Milton Keynes
De eerste kassavrije winkel in Milton Keynes die gebruikmaakt van Amazons Just Walk Out-technologie is geopend op Unity Place. Unity Place is de eerste winkel in Milton Keynes die met deze service van start gaat. Costcutter levert het assortiment en de artikelen voor de winkel, zodat klanten toegang hebben tot een breed scala aan producten.
Bron: talkingretail.com

Publicatiedatum: