Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
45 varianten, meeste bevatten meer dan 150 gram groenten

Meer ruimte op de AGF-afdeling voor verspakketten bij PLUS

Met de introductie van nieuwe verspakketten breidt PLUS het assortiment verspakketten uit. Deze zijn standaard voorzien van een vega(n)-tip en een Nutri-Score op de verpakking. Eind deze maand telt het assortiment ruim 45 varianten waarvan de meeste meer dan 150 gram groenten bevatten.PLUS ziet een toename in zowel de verkoop als interesse voor verspakketten. Met een verbreding van het assortiment verspakketten biedt PLUS haar klanten maaltijden die snel op tafel staan, zonder verspilling, zoals bijvoorbeeld Indiase dahl, rode linzensoep, eenpansgerecht orzo en een zoete aardappel kapsalon.

Prominente plek
Bente van Vliet, assistent category manager AGF bij PLUS: "We zien een groeiende vraag naar gemaksproducten. Om onze klanten te blijven inspireren breiden we ons assortiment verspakketten uit. Door een nieuwe indeling op de AGF-afdelingen is er meer ruimte ontstaan voor gemaksproducten. Alle verspakketten hebben nu een prominente plek in de winkel, waardoor het vinden en kiezen van maaltijden en maaltijdsoepen een stuk makkelijker wordt voor onze klanten."

Verspakketten in lijn met de Schijf van Vijf
Bij de samenstelling van de verspakketten wordt rekening gehouden met de richtlijnen van de Schijf van Vijf. PLUS zorgt voor een gebalanceerde maaltijd met voldoende groenten, gezonde vetten en volkorenproducten. Hierdoor voldoen de meeste verspakketten aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Pakketten die hier niet aan voldoen hebben op de verpakking als tip om bijvoorbeeld een salade bij het gerecht te serveren.

Verspakketten met Nutri-Score A of B Circa 70% van het assortiment PLUS verspakketten heeft een Nutri-Score A of B. Het nieuwe voedselkeuzelogo van de overheid geeft op basis van de samenstelling van het product een score van A tot en met E. Met Nutri-Score kunnen consumenten binnen dezelfde categorie producten vergelijken en zo kiezen voor een product met een betere samenstelling.

Publicatiedatum: